Με τη συμμετοχή περίπου 250 ατόμων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στη Λευκωσία εκδήλωση διαμαρτυρίας για την κατάσταση στην Παλαιστίνη και τις ισραηλινές επιθέσεις κατά του Λιβάνου, η οποία διοργανώθηκε από την οργάνωση United for Palestine στην Κύπρο σε συνεργασία με άλλες οργανώσεις.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των διοργανωτών, η εκδήλωση ξεκίνησε στις 6 μ.μ. στην οδό Λήδρας και περιλάμβανε ομιλίες και θεατρική δραστηριότητα, για να ακολουθήσει πορεία προς την Πλατεία Ελευθερίας.

Διαβάστε επίσης: Πορείες από χιλιάδες φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές ανά τον κόσμο

Συμπλήρωσε πως οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανό με συνθήματα υπέρ του δικαιώματος της Παλαιστίνης στο δικό της κράτος αλλά και κατά των δυτικών δυνάμεων, ΗΠΑ και ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης και της Κυπριακής Δημοκρατίας, για τη «συνενοχή τους με το να παρέχουν πολιτική, διπλωματική, οικονομική και στρατιωτική στήριξη προς το Ισραήλ».

Όπως σημείωσε, δεν σημειώθηκαν προβλήματα ούτε ανεπιθύμητα συμβάντα κατά τη διάρκεια της πορείας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συντονισμό με την Αστυνομία.

Εξάλλου, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν σχετικά με την πορεία, οι διοργανωτές αναφέρουν η  διαμαρτυρία αυτή, όπως και όλες οι προηγούμενες διαδηλώσεις που διοργάνωσε η United for Palestine κατά τη διάρκεια του περασμένου χρόνου, «είναι αυστηρά ειρηνική και στοχεύει στο να προκαλέσει την Κυβέρνηση είτε να σταματήσει να είναι συνένοχη τερματίζοντας κάθε εμπορική, επιχειρηματική και στρατιωτική συνεργασία, είτε, να εξηγήσει στο κυπριακό κοινό γιατί η συνέργεια σε μια γενοκτονία είναι προς το συμφέρον της ανθρωπότητας, στην Κύπρο και στο εξωτερικό».

Διαβάστε επίσης: Ιταλία: Τουλάχιστον 24 αστυνομικοί και τρεις διαδηλωτές τραυματίσθηκαν στη διαδήλωση υπέρ του παλαιστινιακού λαού στη Ρώμη

«Ως εκ τούτου απαιτούμε να τερματιστούν όλες οι εμπορικές και επιχειρηματικές συμφωνίες με το Ισραήλ, να ξεκινήσουν τα μποϊκοτ, οι εκποίησεις (Divestments) και οι κυρώσεις κατά του Ισραήλ και να σταματήσει η χρήση κυπριακών λιμανιών, αεροδρομίων και εναέριων χώρων για την στρατιωτική στήριξη του Ισραήλ», σημειώνεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ