Διάταγμα κράτησης για περίοδο τεσσάρων ημερών εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον του 24χρονου διανομέα φαγητού, ο οποίος συνελήφθη ως ύποπτος σε υπόθεση παράνομης κατοχής, κυκλοφορίας και εισαγωγής παραχαραγμένου νομίσματος και κατοχής μέσων παραχάραξης.

Ο ύποπτος εντοπίστηκε, την Κυριακή, από μέλη της ΥΚΑΝ (κλιμάκιο Λεμεσού) να κάθεται σε αποθήκη διαμερίσματος, στο ισόγειο πολυκατοικίας και να καπνίζει χειροποίητο τσιγάρο, που όπως διαπιστώθηκε περιείχε ποσότητα κάνναβης, αναμεμειγμένη με βιομηχανικό καπνό. Συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα, ενώ στη σκηνή εντοπίστηκε και παραλήφθηκε σπαστήρας με ίχνη κάνναβης.

Σε έρευνα στο μοτοποδήλατο του εντοπίστηκαν, σε θήκη κάτω από το κάθισμα, έξι τεμάχια χαρτί αλουμινίου, στα οποία απεικονίζονταν ανάγλυφα τα χαρτονομίσματα των 5, 10, 20, 100, 200 και 500 ευρώ. Ακολούθησε σωματική έρευνα, όπου εντοπίστηκε ένα πορτοφόλι με τέσσερα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, που όπως διαπιστώθηκε έφεραν τον ίδιο αριθμό και ήταν πλαστά.

Ο ύποπτος οδηγήθηκε στα γραφεία της ΥΚΑΝ Λεμεσού, όπου ανακρινόμενος φέρεται να προέβη σε θεληματική κατάθεση και να παραδέχθηκε ότι τα ναρκωτικά τα κατείχε για προσωπική χρήση. Αφού κατηγορήθηκε γραπτώς για την υπόθεση των ναρκωτικών, απολύθηκε και επανασυνελήφθη από το ΤΑΕ Λεμεσού σε σχέση με αδικήματα για τα πλαστά χαρτονομίσματα.

Το δικαστήριο, ενώπιον του οποίου οδηγήθηκε το πρωί για την υπόθεση των πλαστών χαρτονομισμάτων, διέταξε την τετραήμερη προσωποκράτηση του.

Η ΥΚΑΝ και το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζουν τις εξετάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ