Διάταγμα πενθήμερης προσωποκράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 19χρονου και 21χρονου, οι οποίοι συνελήφθηκαν σε σχέση με την επίθεση και ληστεία, το βράδυ του Σαββάτου, δυο διανομέων φαγητού, στη Λεμεσό. Η Αστυνομία αναζητεί τα στοιχεία δέκα ακόμη προσώπων.

Εναντίον των δυο υπόπτων διερευνώνται αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και πλημμελήματος, ληστεία, επίθεση με πρόκληση βαριάς και πραγματικής σωματικής βλάβης, δημόσια εξύβριση, καθώς επίσης και αδικήματα του περί καταπολέμησης ορισμένων μορφών και εκδηλώσεων ρατσισμού και ξενοφοβίας Νόμου.

Διαβάστε επίσης: Δέκα άτομα καταζητεί η Αστυνομία για ρατσιστική επίθεση - Δείτε φωτογραφίες

Το περιστατικό σημειώθηκε μισή ώρα πριν από τα μεσάνυκτα του Σαββάτου, στην περιοχή Κάτω Πολεμιδιών, όταν οι δυο παραπονούμενοι δέχθηκαν επίθεση από ομάδα νεαρών προσώπων, που τους κτύπησαν και τους λήστεψαν.

Οι δράστες απέσπασαν χρηματικό ποσό τριακοσίων ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο, πριν τραπούν σε φυγή, ενώ οι τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Λεμεσού όπου διαπιστώθηκε ότι φέρουν εκδορές και κτυπήματα, στο πρόσωπο και το σώμα. Ένας εκ των δύο έφερε επίσης κατάγματα μύτης και κρατήθηκε για νοσηλεία. 

Διαβάστε επίσης: Νεαροί επιτέθηκαν και λήστεψαν αλλοδαπούς στη Λεμεσό - Χειροπέδες σε δύο άτομα

Από τις έρευνες της Αστυνομίας, προέκυψε μαρτυρία εναντίον των δυο νεαρών, οι οποίοι οδηγήθηκαν σήμερα στο δικαστήριο, που διέταξε την κράτησή τους για περίοδο πέντε ημερών.

Η Αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα και φωτογραφίες, από κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, άλλων δέκα προσώπων που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση, σε μια προσπάθεια εξασφάλισης των στοιχείων τους.