Αγνωστοι προκάλεσαν ζημιές σε αίθουσες του Περιφερειακού Γυμνασίου Κιτίου, στο οποίο μέλη της Πολιτικής Αμυνας τοποθέτησαν πτυσσόμενα κρεββάτια, προκειμένου να φιλοξενηθούν για λίγες ώρες, ξένοι υπήκοοι  που μεταφέρονται από τη Βηρυτό στην Κύπρο, για να ξεφύγουν από την εμπόλεμη ζώνη.

 

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Χάρης Χατζηγιασεμή, αναπληρωτής Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, «γύρω στις 8 το βράδυ της Κυριακής, καταγγέλθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Κιτίου, από ιδιώτη φύλακα του Περιφερειακού Γυμνασίου Κιτίου, ότι από τις 5 το απόγευμα της Παρασκευής 4 Οκτωβρίου μέχρι το βράδυ της 6ης του μήνα, άγνωστοι εισήλθαν στον περίβολο του Γυμνασίου και έσπασαν γύρω στα 60 τζάμια παραθύρων διαφόρων αιθουσών του σχολείου». Οι άγνωστοι, είπε, «έγραψαν επίσης συνθήματα οπαδικού χαρακτήρα στους τοίχους του εκπαιδευτηρίου».

Πρόσθεσε ότι «στη σκηνή μετέβησαν άνδρες του Αστυνομικού Σταθμού Κιτίου και του ΤΑΕ Λάρνακας και διενήργησαν εξετάσεις από τις οποίες διαπιστώθηκε ότι οι άγνωστοι έσπασαν τζάμια της αίθουσας πολλαπλής χρήσης του Γυμνασίου».

Όπως ανέφερε, «στη συγκεκριμένη αίθουσα, μέλη της Πολιτικής Αμυνας τοποθέτησαν το απόγευμα της Κυριακής, πτυσσόμενα κρεββάτια, προκειμένου να φιλοξενηθούν υπήκοοι ξένων χωρών, οι οποίοι απομακρύνονται με εμπορικές πτήσεις από τη Βηρυτό, λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή».

Ο κ. Χατζηγιασεμή σημείωσε ότι «σήμερα αναμένεται να μεταβούν στο σχολείο οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Κράτους προκειμένου να υπολογίσουν τις ζημιές που προκλήθηκαν και να γίνει αντικατάσταση των σπασμένων τζαμιών».

Ανέφερε ακόμα ότι «στο σχολείο δεν υπάρχει εγκατεστημένο κλειστό σύστημα παρακολούθησης, ενώ δεν ήχησε ο συναγερμός του εκπαιδευτηρίου».

Την υπόθεση διερευνά ο Αστυνομικός Σταθμός Κιτίου σε συνεργασία με το ΤΑΕ Λάρνακας.