Πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν σε γυναίκα και παιδάκι, που εισέπνευσαν καπνό λόγω πυρκαγιάς που ξέσπασε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε 4οροφο κτίριο στη Λάρνακα, στην οποία διέμεναν κυρίως αλλοδαποί.

Σε ανάρτηση του στην Πλατφόρμα Χ ο Ανδρέας Κεττής, εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας αναφέρει ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 03:15 τα ξημερώματα του Σαββάτου 5 Οκτωβρίου, σε τετραώροφο κτίριο στη Λεωφόρο Γρίβα Διγενή στη Λάρνακα. Ανταποκρίθηκαν τρία Πυροσβεστικά οχήματα από Πυροσβεστικούς Σταθμούς Λάρνακας, συμπεριλαμβανομένου και τηλεσκοπικού βραχιονοφόρου οχήματος, προσθέτει.

Εκ πρώτης όψεως, συνεχίζει «φαίνεται η πυρκαγιά να ξέσπασε σε άχρηστα υλικά σε διάδρομο του δευτέρου ορόφου και να επεκτάθηκε σε φωταγωγό. Από την πυρκαγιά επηρεάστηκε η τοιχοποιία του κτιρίου και αριθμός ξύλινων πορτών εισόδων διαμερισμάτων, ενώ επηρεάστηκαν επίσης οι κοινόχρηστοι χώροι και αριθμός διαμερισμάτων από τους καπνούς και τα θερμά αέρια».

Σύμφωνα με τον κ. Κεττή «για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε από τα μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας χρήση αναπνευστικών συσκευών, εγκαταστάσεων σωλήνων νερού και εξαερισμός. Ακόμα σε συνεργασία με την Αστυνομία, έγινε προληπτική εκκένωση ολόκληρου του κτιρίου και παρασχέθηκαν επιτόπου οι Α’ Βοήθειες από προσωπικό της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων λόγω εισπνοής καπνού σε μία γυναίκα και ένα παιδάκι το οποίο μεταφέρθηκε προληπτικά στο ΤΑΕΠ Λάρνακας».

Τα αίτια της πυρκαγιάς θα διερευνηθούν σήμερα σε συνεργασία με την Αστυνομία.

*Φωτογραφία αρχείου