Δύο πυρκαγιές σε ελεύθερη Αμμόχωστο και Λεμεσό ήταν τα σοβαρότερα περιστατικά στα οποία ανταποκρίθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ώρο σύμφωνα με ανάρτηση στην πλατφόρμα Χ του Εκπροσώπου Τύπου της Υπηρεσίας, Ανδρέα Κεττή.

Συγκεκριμένα και όπως αναφέρει ο κ. Κεττής, «στις 11:13 ο πυροσβεστικός σταθμός Αμμοχώστου ανταποκρίθηκε σε κλήση για πυρκαγιά σε 5 δεκάρια με ένα πυροσβεστικό όχημα υποστηριζόμενο από μία Φορητή Πυροσβεστική Μονάδα του Τμήματος Δασών».

Η πυρκαγιά επεκτάθηκε σε ξύλινη πέργολα και ακολούθως σε ολόκληρο το σπίτι το οποίο έπαθε εκτεταμένες ζημίες. Σε όχημα καθώς και σε μοτοσυκλέτα τα οποία βρίσκονταν σταθμευμένα κάτω από την πέργολα έπαθαν εκτεταμένες ζημίες. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έγινε χρήση εγκαταστάσεων νερού και αναπνευστικών συσκευών.

Οι ένοικοι της οικίας εκκένωσαν έγκαιρα την οικία και δεν κινδύνευσαν. Τα αίτια θα διερευνηθούν αργότερα σήμερα.

Επίσης, στις 02:54 πυροσβεστικοί σταθμοί Λεμεσού με δύο πυροσβεστικά οχήματα ανταποκρίθηκαν σε πυρκαγιά σε επιβατικό όχημα σταθμευμένο σε στεγασμένο χώρο έξω από οικία στη Γερμασόγεια.

Από την πυρκαγιά το όχημα έπαθε εκτεταμένες ζημίες ενώ επηρεάστηκε και μια μικρή πλαστική αποθήκη με εργαλεία κήπου. Η πυρκαγιά κατασβήστηκε με εγκαταστάσεις σωλήνων νερού και χρήση αναπνευστικών συσκευών. Θα ακολουθήσει διερεύνηση αιτιών πυρκαγιάς.

Συνολικά η Πυροσβεστική Υπηρεσία το τελευταίο 24ώρο σε 31 περιστατικά, 12 πυρκαγιές και 19 ειδικές εξυπηρετήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ