Το Πανεπιστήμιο Frederick έχει την τιμή να φιλοξενήσει στις 4 Οκτωβρίου την Επίτροπο Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Στέλλα Κυριακίδου, για μια ομιλία για την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας. 

Η ομιλία της Επιτρόπου έχει τίτλο «Η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας. Για τους πολίτες σήμερα και στο μέλλον» και στο πλαίσιό της, η κα Κυριακίδου θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες και τα οφέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας, καθώς και τις δράσεις που προωθούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας στην Ευρώπη.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των κρατών-μελών σε θέματα υγείας, με στόχο την καλύτερη πρόληψη, προετοιμασία και αντιμετώπιση κρίσεων στον τομέα της δημόσιας υγείας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2024 στις 10:00 στην αίθουσα Τάσσος Παπαδόπουλος του Νέου Κτηρίου του Πανεπιστημίου Frederick (1ος όροφος), στη Λευκωσία. 

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή στην πανεπιστημιακή κοινότητα του Πανεπιστημίου Frederick και στο ευρύ κοινό.

Πρόγραμμα

10:00 - 10:10 Χαιρετισμός από την Πρόεδρο Συμβουλίου του Πανεπιστημίου, κα Νατάσσα Φρειδερίκου

10:10 – 10:30 Κεντρική ομιλία: «Η δημιουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας. Για τους πολίτες σήμερα και στο μέλλον», Στέλλα Κυριακίδου, Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας τροφίμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης

10:30 - 11:00 Ερωτήσεις - Συζήτηση