Την πρώτη τους συνέντευξη έδωσαν οι μοναχοί της Μονής Αββακούμ. 

Οι πέντε μοναχοί φιλοξενήθηκαν στο podcast Basement 4 Streaming και μίλησαν για όλα όσα κατηγορούνται. 

Συγκεκριμένα αναφέρθηκαν στο χρηματοκιβώτιο, στον ξυλοδαρμό γυναίκας μέσα στη Μονή, για τις εικόνες που δακρύζουν αλλά και για τις αναφορές περί ερωτικών βοηθημάτων εντός της Μονής.  

Αρχικά ο εν αργία Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος ανέφερε ότι τις πρώτες μέρες που εκδιώχθηκαν από τη Μονή Αββακούμ, έμεναν μέσα στα αυτοκίνητα τους.

Διαβάστε ακόμη: Τα βίντεο που σκανδαλίζουν τη Μονή Αββακούμ

«Είχε ανθρώπους που μας περίμεναν στη γωνιά. Υπήρχε μια ανθρωποφαγία άνευ προηγουμένου… μια μερίδα είναι άβουλα όντα. Επιχειρήθηκε δολοφονία χαρακτήρων», ανέφεραν οι μοναχοί. 

Μιλώντας για το χρηματοκιβώτιο που κατασχέθηκε από τη Μονή, ανέφεραν ότι «είναι πολύ λογικό να έχει μια Μονή χρηματοκιβώτιο. Έγινε μια μεταφορά από ένα σημείο της Μονής στο άλλο σημείο της Μονής. Δεν υπήρξε καμία προσπάθεια απόκρυψης».

«Αν τα βρείτε στο όνομα μου να έρθετε να σας τα κοτσιανιάσω δώρο»

Ακόμη, ο Νεκτάριος ανέφερε ότι, «αναρωτιόμασταν αν όντως έχουμε τα σπίτια. Αν τα βρείτε στο όνομα μου να έρθετε να σας τα κοτσιανιάσω δώρο. Είναι μία συκοφαντική είδηση για την έπαυλη στην Εύβοια. Ο κόσμος έχει την εντύπωση ότι πήγαμε στο μοναστήρι και ε κάμαμε περιουσία».

Διαβάστε ακόμη: Καρέ καρέ η στιγμή που κουκουλοφόροι φορτώνουν το χρηματοκιβώτιο απ'τη Μονή

«Ακούσαμε ότι εμπορευόμαστε και ελαφινό κρέας»

Όσον αφορά τη φάρμα με τα ελάφια, οι εν αργία Αρχιμανδρίτες ανέφεραν ότι «ακούσαμε ότι εμπορευόμαστε και ελαφινό κρέας. Για τα ελάφια ενδιαφέρθηκαν τα κανάλια, οι κτηνιατρικές υπηρεσίες και οι φιλόζωοι. Χάθηκε η αγάπη. Το ζήσαμε μέχρι το μεδούλι».

Ακόμη μίλησαν και την εικόνα που δακρύζει. «Δεν υπήρχε εικόνα που δακρύζει στο μοναστήρι. Τωρά που ήβραμε παπά ας θάψουμε 5-6. Δεν είδαμε τέτοιο θαυμαστό γεγονός. Τωρά πού την είδαν, πού βρήκαν τον μηχανισμό και την εικόνα μόνο ο Θεός ξέρει».

Διαβάστε ακόμη: ΒΙΝΤΕΟ/Μονή Αββακούμ: Η στιγμή που μοναχοί βάζουν μύρο στον σταυρό

«Δεν υπήρξε ξυλοδαρμός»

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν και στο βίντεο που δημοσίευσε το ΣΙΓΜΑ με τον ξυλοδαρμό γυναίκας με το ζωνάρι. 

Ο Πορφύριος υπογράμμισε ότι δεν υπήρξε ξυλοδαρμός. «Έτσι το ονόμασαν τα ΜΜΕ. Η γυναίκα τούτη είναι μέλος της οικογένειας μας. Δεν υπήρξε ξυλοδαρμός, ούτε χρηματίστηκε. Υπήρξε κάποια ένταση η οποία δεν κατέληξε σε ξυλοδαρμό. Να πω ένα παράδειγμα. Βάλτε κάμερες σε όλα τα σπίτια αι δείτε τους γονείς που δέρνουν το μωρό τους. Το Γραφείο Ευημερίας θα να πιάσει τα μισά μωρά της Κύπρου». 

Ο Νεκτάριος πρόσθεσε ότι «εμείς το θεωρούμε πολύ σκόπιμο ότι απομονώθηκε η ένταση. Το βίντεο είναι κομμένο σε δευτερόλεπτα. Επαναλαμβάνει συνέχεια την ίδια έκφραση. Με τίτλους και υποτίτλους. Υπήρχε σκοπιμότητα. Παρασκήνιο για να γίνει κάτι τέτοιο πάντα υπάρχει, αλλά είναι ανθρώπινο. Εν έχει άνθρωπο που δεν νευριάζει, άνθρωποι που δεν έχουν πάθη και δεν κάνουν  λάθη. Άσχετο αν είμαστε κληρικοί, υπάρχουν και οι ανθρώπινες αδυναμίες».

Διαβάστε επίσης: Αποκλειστικό/Πρωτοσέλιδο: Μοναχός Μ.Αββακούμ δέρνει γυναίκα με ζωνάρι- ΒΙΝΤΕΟ

«Για όνομα του Θεού γιε μου…Είμαστε Χριστομανείς»

Ακόμη, ρωτήθηκαν για τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για σεξουαλικά βοηθήματα και ναρκωτικές ουσίες, με τον Νεκτάριο αν απαντά «για όνομα του Θεού γιε μου. Φαινόμαστε να είμαστε χρήστες ουσιών; Είμαστε Χριστομανείς».

Συμπλήρωσε ότι ο καθένας βγάζει τη γλώσσα του περίπατο και λαλεί ότι του κατεβεί. «Βρέθηκε κάτι στην παρουσία μας; Μπήκαν διάφοροι, αλλάξαν κλειδαριές, πρόσθεσαν και αφαίρεσαν πράματα. Τα έβαλαν για να μας ενοχοποιήσουν. Αρνούμαστε κατηγορηματικά. Εν μοναστήρι που είμαστε. Εκτός που χάπια των γιατρών, αλλεργικά, ρινικά, διαβήτη, τίποτα περισσότερο».

Επιπρόσθετα, ο Πορφύριος ανέφερε ότι «ο τάφος του Αγίου μας λείπει πάρα πολύ. Το μοναστήρι από όσο γνωρίζουμε είναι κλειστό. Δεν μας επιτρέπεται να πάμε, υπάρχει φρουρά».

Επεσήμανε ότι δεν γνωρίζουν ποιοι ήταν οι κουκουλοφόροι. «Και ούτε θα μάθουμε ποτέ. Ο κόσμος μπορεί να αντιληφθεί ποιος του έβαλε. Επιτρέψτε μας να σας πούμε ότι αγοράστηκε αυτοκίνητο από τις εισφορές πιστών. Επιτρέψτε μας όμως να μην σας πούμε ποιος το κρατά σήμερα. Κανένας που τους πέντε μας». 

Διαβάστε επίσης: Μονή Αββακούμ/Νέες αποκαλύψεις: «Τα χρήματα είναι δικά μου, όχι της Εκκλησίας»

Δείτε όλα όσα ειπώθηκαν στο podcast