Διάταγμα 8ήμερης προσωποκράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον 28χρονου υπόπτου, ο οποίος συνελήφθη τη Δευτέρα, μετά τον εντοπισμό κάνναβης μεικτού βάρους σχεδόν 80 κιλών, σε δωμάτιο ξενοδοχείου και σε διαμέρισμα, στην τουριστική περιοχή του Δήμου Αμαθούντας.

Ο ύποπτος τέθηκε υπό παρακολούθηση μετά από πληροφορίες και επιχείρηση της ΥΚΑΝ (κλιμάκιο Λεμεσού), μέλη της οποίας ανέκοψαν το όχημα ενοικιάσεως που οδηγούσε στην λεωφόρο Αμαθούντος.

Στην κατοχή του εντοπίστηκε μικροποσότητα ναρκωτικών, ενώ ακολούθησε έρευνα σε δωμάτιο ξενοδοχείου όπου διέμενε ο ύποπτος, όπου και εντοπίστηκε κάνναβη μεικτού βάρους περίπου 20 κιλών.  Ο  28χρονος φέρεται να παραδέχθηκε και να υπέδειξε και διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιούσε, όπου ανευρέθηκε ποσότητα κάνναβης μεικτού βάρους περίπου 60 κιλών, ενώ κατά τις έρευνες ανευρέθηκε και χρηματικό ποσό ύψους 18,900 ευρώ.

Ο ύποπτος, που έφτασε στην Κύπρο πριν 10 μέρες, φέρεται να υποστηρίζει ότι ενεργούσε έναντι άλλου προσώπου και ότι ανέμενε οδηγίες.

Το δικαστήριο ενέκρινε το αίτημα της Αστυνομίας για την 8ήμερη προσωποκράτηση του προς διευκόλυνση των αστυνομικών ανακρίσεων.

Οι έρευνες συνεχίζονται και αναμένεται άρση τηλεπικοινωνιακών δεδομένων για κινητά που εντοπίστηκαν στην κατοχή του υπόπτου και λήψη καταθέσεων, σε και προσπάθεια εντοπισμού άλλων εμπλεκομένων και του τελικού παραλήπτη των ναρκωτικών ουσιών.

Διαβάστε ακόμη: Λεμεσός: Εντοπίστηκαν 80 κιλά κάνναβης – Χειροπέδες σε 28χρονο