Τέλος στο θρίλερ τριών ημερών  έβαλε η σύλληψη του δραπέτη ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ ο ίδιος κατά την ανάκριση του ομολόγησε το καλά προσχεδιασμένο πλάνο του το οποίο οργάνωσε μέσα από τις Κεντρικές Φυλακές.

Παραδέχθηκε ότι διέμενε σε σπίτι Σύρων στη Λεμεσό τους οποίους όπως ισχυρίστηκε γνώρισε σε παραλία της περιοχής και δεν ήξεραν ποιος είναι.

Ο ισοβίτης, Δώρος Θεοφάνους λίγο πριν τη σύλληψη του μπαίνει ημίγυμνος σε πολυκατάστημα στη παραλιακή περιοχή της Λεμεσού για να ψωνίσει.

Φορά καπέλο, γυαλιά ηλίου και με μία πετσέτα στον ώμο υποδύεται τον λουόμενο.

Στο βίντεο καταγράφονται καρέ-καρέ οι κινήσεις του με τον ίδιο να αγοράζει μία μαύρη μπλούζα. 

Η νευρικότητα του, είναι φανερή.

Τα επόμενα λεπτά ο Θεοφάνους πηγαίνει σε άλλο περίπτερο της περιοχής για να αγοράσει κάρτες σιμ. 

Τότε, που σύμφωνα με πληροφορίες η ιδιοκτήτρια του περιπτέρου, αναγνωρίζοντας τον κάλεσε τις αρχές.

Η αστυνομία εξαπολύει λυτούς και δεμένους να τον εντοπίσουν.

Λίγο πριν το ρολόι δείξει 5μιση, ένα μέλος του ΟΠΕ Λεμεού και ένα της ποδηλατικής αστυνομίας, εντοπίζουν τον Θεοφάνους να κινείται μπροστά από πολυτελές ξενοδοχείο.

Τότε ο ίδιος ξεκίνησε να τρέχει για να διαφύγει φτάνοντας ωστόσο σε αδιέξοδο και μη έχοντας άλλη επιλογή παραδίδεται.

Διαβάστε ακόμη: ΦΩΤΟ: Άλλαξε μπλούζα, ξυρίστηκε ελαφρώς και πήγε θάλασσα ο «κομμωτής»

«Ο Σύρος που τον κατήγγειλε»

Σύμφωνα με πληροφορίες οι Αρχές είχαν ενημερωθεί από πριν ότι ο Θεοφάνους διέμενε στην περιοχή και συγκεκριμένα σε σπίτι Σύρου στη Λεμεσό, ο οποίος τελικά τον κατέδωσε στο αστυνομικό τμήμα της Γερμασόγειας, όταν αντιλήφθηκε πως πρόκειται για καταζητούμενο άτομο και δραπέτη των Κεντρικών Φυλακών.

Συγκεκριμένα ο Σύρος φέρεται να συνεργάστηκε για να κρύψουν τον Θεοφάνους τόσο με τον 26χρονο ο οποίος τελεί υπό κράτηση για συνέργεια στην απόδραση του ισοβίτη, όσο και με τον 43χρονο Σύρο στην Πάφο ο οποίος ενώ είχε συλληφθεί αφεθεί τελικά ελεύθερος

«Δεν πήγε δικαστήριο»

Ο Θεοφάνους μετά τη σύλληψη του μεταφέρθηκε στη ΑΔΕ Λεμεσού και αργά το βράδυ μεταφέρθηκε υπό δρακόντεια μέτρα στην ΑΔΕ Πάφου με σκοπό να προσαχθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης, ωστόσο τα σχέδια άλλαξαν καθότι ο Θεοφάνους είναι ήδη ισοβίτης.

Ο Θεοφάνους πέρασε τις πύλες των Κεντρικών Φυλακών στις 11 το πρωί. Στην κατοχή του βρέθηκε μόνο ένα κινητό τηλέφωνο και μία πετσέτα θαλάσσης.

Διαβάστε ακόμη: Με πετσέτα πολυτελούς ξενοδοχείου της Λεμεσού ο κομμωτής πήγε να ψωνίσει sim