Κοινή Ανακοίνωση εξέδωσαν το Κλαδικό Συμβούλιο Δεσμοφυλάκων ΙΣΟΤΗΤΑΣ και ο Κλάδος Προσωπικού Φυλακών ΠΑΣΥΔΥ.

Αυτούσια ανακοίνωση: 

Τα Κλαδικά Συμβούλια των συντεχνιών ΙΣΟΤΗΤΑ και ΠΑΣΥΔΥ ενημερώνουν ότι σήμερα πραγματοποιήθηκε τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, κ. Μάριου Χαρτσιώτη, μαζί μας. Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Υπουργός υπέβαλε θερμή παράκληση την αναβολή της προγραμματισμένης για αύριο, 1η Οκτωβρίου 2024, εκδήλωσης διαμαρτυρίας στις Κεντρικές Φυλακές.

Ταυτόχρονα, ο κ. Χαρτσιώτης δεσμεύτηκε για τον άμεσο καθορισμό συνάντησης με τα Κλαδικά Συμβούλια της ΙΣΟΤΗΤΑΣ και της ΠΑΣΥΔΥ, με αντικείμενο τη διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου οδικού χάρτη με χρονοδιαγράμματα για την επίλυση των προβλημάτων που ταλανίζουν το Τμήμα Φυλακών και την ικανοποίηση των πάγιων αιτημάτων του προσωπικού.

Εκτιμώντας την κίνηση του Υπουργού ως μια ένδειξη καλής θέλησης και πρόθεσης για έναν ειλικρινή και γόνιμο διάλογο, τα Κλαδικά Συμβούλια αποφάσισαν να ανταποκριθούν θετικά και να αναβάλουν την αυριανή κινητοποίηση.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε όλους τους συναδέλφους ότι τα Κλαδικά μας Συμβούλια παραμένουν προσηλωμένα στην προάσπιση των συμφερόντων σας και τη διασφάλιση αξιοπρεπών συνθηκών εργασίας.

Επιπλέον, σας ενημερώνουμε ότι θα παραδοθεί υπομνημά από τις δύο συντεχνίες, το οποίο θα μεταβιβαστεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με όλα τα αιτήματα του προσωπικού. Υπάρχει θετική διάθεση για συνάντηση των Κλαδικών Συμβουλίων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να συζητηθούν τα θέματα που μας απασχολούν.

Θα σας τηρούμε ενήμερους για τις εξελίξεις και τα αποτελέσματα των συνομιλιών με την πολιτική ηγεσία.

Διαβάστε επίσης: Εκδήλωση διαμαρτυρίας από δεσμοφύλακες - «Θερμοπαρακαλούμε τον ΠτΔ.. ήταν Σιγκαπούρη ο Δ/ντης»