Την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να παύσει τον Αρχηγό και Υπαρχηγό της Αστυνομίας, κλήθηκε να σχολιάσει στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο πρόεδρος του Κλάδου Αστυνομικού Σώματος Συντεχνίας «Ισότητα», Νίκος Λοϊζίδης.

Αρχικά έδωσε συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που για 4 μέρες πάλευαν για τη σύλληψη του δραπέτη.

Ευχήθηκε καλή επιτυχία στο νέο Αρχηγό και Υπαρχηγό στη δύσκολη αποστολή για αναδιάρθρωση, αναδιοργάνωση και εκσυγχρονισμό της Αστυνομίας. «Αν υπάρχει ενημέρωση, εμπιστοσύνη και επικοινωνία τότε θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε τη νέα ηγεσία όπου μπορούμε», είπε.

Σημείωσε ότι, δεν είναι σε θέση να κρίνει αν η παύση ήρθε επειδή ο πρόεδρος δεν ήταν ικανοποιημένος. «Αυτό έχω να πω είναι ότι πρώτη φορά θυμάμαι τέτοιες αλλαγές εν μία νυκτί».

«Ο συνδυασμός του νέου Αρχηγού και Υπαρχηγού, ο ένας είναι εξαιρετικός στη διερεύνηση και ο άλλος στις επιχειρήσεις, ίσως δώσουν λύσεις στα προβλήματα», πρόσθεσε.

Κληθείς να απαντήσει αν η δίωξη εναντίον του θα συνεχιστεί, απάντησε πως είναι το τελευταίο πράγμα που τον ενδιαφέρει. «Προέχει η Αστυνομία και τόπος μας. Αυτό που έχει σημασία είναι να φτιαχτεί η Αστυνομία, να διορθωθούν οι καταστάσεις και ο κόσμος να αισθάνεται ασφάλεια. Να νιώθει περήφανος ο πολίτης για την Αστυνομία», τόνισε.

Διαβάστε επίσης: ΚΕ: Οι λόγοι παύσης Αρχηγού-Υπαρχηγού Αστυνομίας και Διευθυντή Φυλακών (ΒΙΝΤΕΟ)