Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση απόδρασης του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους καθώς ο 26χρονος που συνελήφθη χθες ομολόγησε ότι βοήθησε τον δραπέτη, ενώ ο 68χρονος πατέρα του και ο 43χονος Σύρος φίλος του αφέθηκαν ελεύθεροι. 

Ο 26χρονος φέρεται να είναι το πρόσωπο που παρέλαβε τον δραπέτη από συγκεκριμένο χώρο στην κοινότητα και στη συνέχεια τον μετέφερε εκτός Χολετριών. Ελεύθεροι αφέθησαν  ο 68χρονος πατέρας του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους και ο 43χρονος που είχαν συλληφθεί ως ύποπτοι από την Αστυνομία

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου διέταξε σήμερα το πρωί όπως τα δυο πρόσωπα αφεθούν ελεύθερα αφού, όπως αναφέρθηκε από τον Δικαστή δεν υπάρχουν στοιχεία διασύνδεσής τους με τα αδικήματα για τα οποία συνελήφθησαν αυτά της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, και της παροχής συνδρομής για διαφυγή προσώπου που τελεί υπό νόμιμη κράτηση.

Ανακοινώνοντας την απόφαση στις 10 το πρωί, ο Δικαστής του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου ανέφερε πως οι πληροφορίες που κατέχει η Αστυνομία για την σύλληψη προσώπων πρέπει να τεκμηριώνονται. Στην προκειμένη περίπτωση, πρόσθεσε, δεν υπάρχουν ενοχοποιητικά στοιχεία, ούτε στοιχειοθέτηση αλλά ούτε και διασύνδεση των υπόπτων με τα αδικήματα για τα οποία συνελήφθησαν. 

Το Δικαστήριο ανέφερε ακόμη πως με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν δεν υπάρχει διασύνδεση του πρώτου υπόπτου με τον δεύτερο ενώ η πληροφόρηση για κτύπτη εντός της κατοικίας του 68χρονου με σκοπό την απόδρασή του δεν επιβεβαιώθηκε αφού δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε.

Αναφορά έγινε και στην  κατάθεση  του εξεταστή της υπόθεσης, ο οποίος είπε την Παρασκευή ότι σύμφωνα με υπάλληλο δικηγορικού γραφείου την προσέγγισε ο 68χρονος και της είπε ότι έχει σπίτια και τεμάχια γης για πώληση και να ψάξει να βρει αγοραστές για αυτά και ότι ζητούσε κοντά στις 100 χιλιάδες ευρώ.

Ο εξεταστής είχε αναφέρει επίσης πως  η υπάλληλος ανέφερε πως πρόσφατα ξαναεπικοινώνησε μαζί της ο 68χρονος και την ρώτησε αν βρήκε κάποιον αγοραστή για τα ακίνητά του. Ο Δικαστής ανέφερε πως τα στοιχεία περί περιουσίας του 68χρονου είναι "απομονωμένα" σε σχέση με την υπόθεση.

Σχετικά με τον 43χρονο το Δικαστήριο έκανε λόγο για απογυμνωμένη πληροφορία χωρίς ίχνος μαρτυρίας. Οι δυο πληροφορίες που κατείχε η Αστυνομία για τον 43χρονο αναιρούν η μία την άλλη, σημείωσε.

Ο Δικαστής ανακοινώνοντας την  απόφαση του ανέγνωσε παλαιότερη απόφαση λέγοντας πως δεν μπορεί να στηριχτεί σε πληροφορίες για την κράτηση προσώπων που είναι ατεκμηρίωτες και πως η Αστυνομία δεν μπορεί αβασάνιστα να υιοθετεί πληροφορίες.

Δείτε επίσης:

 Τραπέζι με 23 καλεσμένους για τον ισοβίτη- Αναφορές για κρύπτη στο πατρικό του

 «Βαρυποινίτης με άδεια για σούβλα-Ο Παπακώστας ούτε για περπάτημα 30 λεπτών»