Σε ακόμα δύο συλλήψεις υπόπτων για συνεργεία για την απόδραση του ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους, ο οποίος δραπέτευσε, χθες, από το πατρικό του στα Χολέτρια της Πάφου, ενώ βρισκόταν υπό φρούρηση, προχώρησε το απόγευμα η Αστυνομία.

Πρόκειται για πατέρα και γιο, 51 και 26 ετών, από τη Λεμεσό.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δύο ύποπτοι συνελήφθησαν, ανάμεσα σε άλλα, για τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και της παροχής συνδρομής για διαφυγή ατόμου που τελεί υπό κράτηση.

Για την ίδια υπόθεση συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, ο πατέρας του ισοβίτη και ένας Σύρος, οι οποίοι κατηγορούνται ότι συνέδραμαν στη διαφυγή του.

Σημειώνεται πως για την υπόθεση της απόδρασης του ισοβίτη έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα τέσσερις δεσμοφύλακες και τρία μέλη της ΜΜΑΔ ώστε να  διαπιστωθούν οι συνθήκες γύρω από την απόδραση και κατά πόσο έχουν οποιαδήποτε σχέση.

Στο μεταξύ οι έρευνες για εντοπισμό του 42χρονου συνεχίστηκαν  και σήμερα με εντατικούς ρυθμούς με τη συνδρομή μεγάλης δύναμης της Αστυνομίας και τη συμμετοχή ελικοπτέρου, σκύλων και drone, χωρίs ωστόσο να έχει εντοπιστεί ακόμη.

Το 2011 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο είχε επιβάλει στον Θεοφάνους ποινή δια βίου φυλάκισης για τον εκ προμελέτης φόνο της συντρόφου του, Γιούλιας Οπόροκ, 24 ετών, και 35 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για το φόνο της 3χρονης κόρης της Βικτώριας, ποινές οι οποίες είναι συνεχόμενες.

Διαβάστε επίσης:

Τραπέζι με 23 καλεσμένους για τον ισοβίτη- Αναφορές για κρύπτη στο πατρικό του

«Βαρυποινίτης με άδεια για σούβλα-Ο Παπακώστας ούτε για περπάτημα 30 λεπτών»