Οι Αρχές πλέον διερευνούν το ενδεχόμενο ο Δώρος Θεοφάνους άλλως «κομμωτής» να είχε προσχεδιάσει την απόδραση του.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα μέλη της Αστυνομίας έκαναν φύλλο και φτερό το κελί του για να βρουν στοιχεία, τα οποία θα τους βοηθούσαν για τον εντοπισμό του και το σχέδιο διαφυγής του με τις έρευνες να είναι άκαρπες.

Ήδη η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πατέρα του, ο οποίος φέρεται να τον βοήθησε να διαφύγει, ενώ, την ίδια ώρα αναζητούν και άλλους πιθανούς συνεργάτες του.

Εγείρονται όμως πολλά ερωτήματα. Κατ' αρχήν εάν εκτιμήθηκαν σωστά οι κίνδυνοι τόσο από την αστυνομία όσο και από τους δεσμοφύλακες, καθώς πρόκειται για ισοβίτη που τον βαραίνουν φόνοι γυναίκας και παιδιών. Βασικό λοιπόν είναι το ερώτημα κατά πόσον τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα κατά την επίσκεψη του. 

Οι πληροφορίες του Σίγμα αναφέρουν ότι δεν έφερε χειροπέδες. Οι όροι υπό τους οποίους μεταφέρεται ένας κρατούμενος στον εκάστοτε χώρο, για τον οποίο δόθηκε η άδεια, καθορίζονται από την  νομοθεσία, τον Περί Φυλακών Κανονισμών και τα πρωτόκολλα.  Στον ίδιο κανονισμό καθορίζονται και οι συνθήκες μεταφοράς του κρατούμενου, σύμφωνα με τις οποίες ο αξιωματικός ασφάλειας, αποφασίζει για το αν θα φοράει χειροπέδες ο εκάστοτε κρατούμενος ή όχι και για το αν θα είναι προσδεδεμένος πάνω σε δεσμοφύλακα.

Αυτό εναπόκειται στην κρίση του αξιωματικού ασφαλείας κατά πόσον ο ισοβίτης είναι επικίνδυνος ή όχι. Σε αυτή τη περίπτωση φέρεται να κρίθηκε ότι δεν υπάρχει λόγος ο Θεοφάνους να φοράει χειροπέδες και μάλιστα τόσο ανυποψίαστοι φέρεται να ήταν δεσμοφύλακες και αστυνομικοί που τον άφησαν να κινείται εντός της οικίας χωρίς επίβλεψη.

Να σημειωθεί ότι ήδη διατάχθηκε έρευνα για την απόδραση, ενώ έχουν δρομολογηθεί και οι διαδικασίες ώστε όλοι όσοι είχαν την ευθύνη της συνοδείας του να τεθούν σε διαθεσιμότητα. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, οι διαδικασίες κινήθηκαν αστραπιαία, ώστε και  οι τέσσερις δεσμοφύλακες και οι τρείς αστυνομικοί της ΜΜΑΔ να τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Για το περιστατικό έχουν αναλάβει ερευνώντες λειτουργοί ενώ  από το πρωί στο Αρχηγείο βρίσκεται σε συναγερμό το Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων για την απόδραση, ώστε να ελέγχονται όλες οι πληροφορίες και να καθοδηγούνται οι έρευνες.

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο πατέρας του «Κομμωτή»- Χειροπέδες και σε 43χρονο Σύρο

Βίντεο από τις έρευνες για εντοπισμό του Κομμωτή- Διέφυγε από παράθυρο μπάνιου