Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για την υπόθεση απόδρασης του 42χρονου ισοβίτη Δώρου Θεοφάνους γνωστού ως «κομμωτή» σύμφωνα με ανακοίνωση του Γραφείου του Κλάδου Επικοινωνίας του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 68χρονου και ακολούθως 43χρονου. Τα δύο πρόσωπα αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, και παροχής συνδρομής για διαφυγή προσώπου που τελεί υπό νόμιμη κράτηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 68χρονος φέρεται να είναι πατέρας του ισοβίτη.

Για τον εντοπισμό του 42χρονου συνδράμει μεγάλη δύναμη της Αστυνομίας με την συμμετοχή ελικοπτέρου, σκύλων και drones.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive ο ισοβίτης κατάφερε να διαφύγει από το παράθυρο του μπάνιου του πατρικού. 

Τον 42χρονο συνόδευσαν τρεις δεσμοφύλακες και τέσσερις ΜΜΑΔίτες. Πληροφορίες του ΡΙΚ αναφέρουν ότι η ηγεσία της Αστυνομικής Δύναμης είναι έντονα θορυβημένη για την απόδραση και ότι έχουν ήδη κινηθεί οι διαδικασίες για να τεθούν σε διαθεσιμότητα όλοι όσοι είχαν την ευθύνη για τη φρούρηση του βαρυποινίτη.

Από το πρωί στο Αρχηγείο Αστυνομίας λειτουργεί Κέντρο Χειρισμού Κρίσεων, από όπου καθοδηγούνται οι έρευνες και αξιολογούνται όλες οι πληροφορίες.

Για όλες τις εξελίξεις τηρείται συνεχώς ενήμερος ο υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δώρος Θεοφάνους, άλλως κομμωτής, ο οποίος κρατείτο στις Κεντρικές Φυλακές, απέδρασε σήμερα Πέμπτη, ύστερα από επίσκεψή του στην Πάφο, με την Αστυνομία να αναζητά πληροφορίες για εντοπισμό του.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση, η Αστυνομία ζητά πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του Θεοφάνους, ο οποίος καταζητείται για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόδρασης προσώπου που τελεί υπό νόμιμη κράτηση, που διαπράχθηκε σήμερα 26/09/2024, στην Πάφο.  

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Πάφου στον αριθμό 26806021 ή τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

Το 2011 το Μόνιμο Κακουργιοδικείο είχε επιβάλει στον Θεοφάνους ποινή δια βίου φυλάκισης για τον εκ προμελέτης φόνο της συντρόφου του Γιούλιας Οπόροκ, 24 ετών, και 35 χρόνια φυλάκιση με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας για το φόνο της 3χρονης κόρης της Βικτώριας, ποινές οι οποίες είναι συνεχόμενες.

Διαβάστε επίσης: 

Βίντεο από τις έρευνες για εντοπισμό του Κομμωτή- Διέφυγε από παράθυρο μπάνιου

Χρονικό: Οι αποδράσεις κρατουμένων που άφησαν εποχή στην Κύπρο