Αναστάληκε η λειτουργία του ολοήμερου ειδικού σχολείου Απόστολος Λουκάς στη Λεμεσό, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων, Μιχάλη Παπαδόπουλου.

Μιλώντας στο SigmaLive ο Μιχάλης Παπαδόπουλος ανέφερε ότι σήμερα έχει ανασταλεί η λειτουργία του προαιρετικά ολοήμερου σχολείου, επειδή το κράτος αδυνατεί να πληρώσει τους συνοδούς.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε οι οκτώ συνοδοί, οι οποίες εργάζονταν στο συγκεκριμένο σχολείο, έδωσαν την παραίτηση τους λόγω φόρτου εργασίας και ελάχιστης πληρωμής.

Εξήγησε ότι «πληρώνονται 5 ευρώ την ώρα και εργάζονται 2,5 ώρες την ημέρα»

«Πρόκειται για ένα ολοήμερο σχολείο, το οποίο αναλαμβάνει την ευθύνη 49 παιδιών με όλες τις αναπηρίες», «δεν βρίσκουμε βοηθητικό προσωπικό διότι αναλογικά με την κίνηση και τον μισθό δεν συμφέρει σε κάποιον να έρχεται μέχρι εδώ», συμπλήρωσε.

Επίσης, ανέφερε ότι σε επαφή με τις συνοδούς ήρθε ο Πρόεδρος της σχολικής εφορίας για να τις πείσει να μην φύγουν, εντούτοις η απόφασή τους ήταν ειλημμένη. 

Τέλος, σημείωσε ότι σαν Σύνδεσμος Γονέων ήρθε σε επαφή με τον Πρόεδρο της Δημοτικής Εκπαίδευσης αλλά και με την Υπουργό Παιδείας χωρίς όμως αποτέλεσμα, αφού η απάντηση ήταν ότι δεν υπάρχουν κονδύλια.

Σε επικοινωνία του SigmaLive με το υπουργείο Παιδείας αναφέρθηκε ότι «διερευνούμε το πιο πάνω θέμα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, σίγουρα κάναμε, κάνουμε ή θα γίνουν ενέργειες, αν όντως ευσταθεί».