Η Αστυνομία ζητά πληροφορίες που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό του Δώρου Θεοφάνους, άλλως «κομμωτής», 42 ετών, κατάδικος, ο οποίος καταζητείται για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απόδρασης προσώπου που τελεί υπό νόμιμη κράτηση, που διαπράχθηκε σήμερα 26/09/2024, στην Πάφο.  

Παρακαλείται οποιοσδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του, να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Πάφου στον αριθμό 26806021 ή τη Γραμμή Επικοινωνίας του Πολίτη στον τηλεφωνικό αριθμό 1460 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό.

Διαβάστε επίσης: Πάφος: Απέδρασε βαρυποινίτης των κεντρικών φυλακών - Σε συναγερμό οι Αρχές

Πρόκειται για τον Θεόδωρο Θεοφάνους 42 ετών γνωστό ως κομμωτή, που είχε καταδικαστεί στις 11 Δεκεμβρίου 2017 σε διά βίου φυλάκιση για τη δολοφονία της εγκύου συντρόφου του Γιούλια Οπόροκ 24 ετών, ενώ του επιβλήθηκαν 35 χρόνια φυλάκιση για τη δολοφονία της 3χρονης κόρης της Βικτώριας. Το φρικτό έγκλημα είχε διαπραχθεί τον Δεκέμβριου του 2011.

Ο κομμωτής συζούσε μαζί με την 24χρονη η οποία βρισκόταν στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνης της και όπως είχε αναφερθεί στη δίκη του, τη ζήλευε παθολογικά. Μάλιστα ο ίδιος είχε καταγγείλει στην Αστυνομία την εξαφάνισή της.

Μετά από έρευνες, η 24χρονη Γιούλια είχε εντοπιστεί νεκρή μέσα στο αυτοκίνητό της στη θαλάσσια περιοχή Γεροσκήπου και έφερε τραύματα από σφαίρα στο θώρακα και την κοιλιακή χώρα.

Η 3χρονη κορούλα της Βικτώρια εντοπίστηκε νεκρή 50 μέτρα μακριά από το όχημα.Βάσει της νεκροψίας, το κοριτσάκι είδε τη δολοφονία της μητέρας του και αργότερα ξεψύχησε βασανιστικά στα χέρια του 30χρονου κομμωτή, ο οποίος της απόφραξε το στόμα και τη μύτη, μέχρι να ξεψυχήσει.

Όπως είχε λεχθεί στο Κακουργιοδικείο, ο δράστης που τελούσε υπόδικος, είχε εκμυστηρευτεί τη διάπραξη του αδικήματος, στον επίσης ισοβίτη Αντώνη Προκοπίου Κίτα, ο οποίος και κατέθεσε στη δίκη, με τη μαρτυρία του να κρίνεται αξιόπιστη.

«Κτενίζουν» την Πάφο 

Οι Αρχές «κτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό του βαρυποινίτη. Όπως καταγράφει το Pafos Press τις έρευνες συνδράμει και ελικόπτερο της Αστυνομίας.