Ξεπέρασαν τις 200 οι εξώδικες καταγγελίες για τροχαία αδικήματα, στο πλαίσιο της εκστρατείας της ΑΔΕ Λεμεσού για πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος, των τροχαίων παραβάσεων και της εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, από το βράδυ της Παρασκευής μέχρι τα ξημερώματα της Δευτέρας, έγιναν έλεγχοι σε 548 οχήματα και 559 πρόσωπα, από όπου προέκυψαν 214 εξώδικες καταγγελίες τροχαίων αδικημάτων και 18 τροχαίες υποθέσεις.  

Εξάλλου, από 212 ελέγχους για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, καταγγέλθηκαν 22 οδηγοί, ενώ κατασχέθηκαν 15 αυτοκίνητα και τρεις μοτοσικλέτες.

Επιπλέον, έγιναν 16 έλεγχοι υποστατικών, τρία από τα οποία διαπιστώθηκε ότι δεν διέθεταν άδεια λειτουργίας, άδεια μουσικής και άδεια ποτού.

Στο πλαίσιο πρόληψης πυρκαγιών στην ύπαιθρο, περίπολα των σταθμών υπαίθρων πραγματοποίησαν περιπολίες στους τομείς των σταθμών τους, τόσο σε κύριες όσο και σε δευτερεύουσες οδικές αρτηρίες.

Το πρωί της Κυριακής, περίπολο του Ουλαμού Αμεσης Επέμβασης (ΟΥΛΑΕ) και σκάφος της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας παρείχαν βοήθεια σε ζεύγος τουριστών λουομένων, που κινδύνευαν στην θαλάσσια περιοχή του ΓΣΟ.

Τέλος, αστυνομεύθηκαν έξι εκδηλώσεις και δυο ποδοσφαιρικοί αγώνες στο γήπεδο «Άλφαμεγα».

Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων της εκστρατείας, ο καλύτερος συντονισμός και η περαιτέρω βελτίωση, θα απασχολήσουν σήμερα σύσκεψη στην ΑΔΕ Λεμεσού, που συγκάλεσε ο Αστυνομικός Διευθυντής, Ανδρέας Αγγελίδης.