Μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποίησε η Αστυνομία και Δεσμοφύλακες στις 5 το πρωί στα κελιά των κρατουμένων εντόπισαν για ακόμη μία φορά ναρκωτικά και κινητά τηλέφωνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα οι δεσμοφύλακες εντόπισαν σε κελιά, 4 κινητά τηλέφωνα 5 φορτιστές καθώς και κόλλες εμποτισμένες με ναρκωτικές ουσίες.

Σύμφωνα πληροφόρηση του Σίγμα η επιχείρηση από τις Αρχές και τους δεσμοφύλακες, έγινε με επίκεντρο τις Ανοικτές Φυλακές, χωρίς ωστόσο να περιορίζεται μόνο εκεί.

Στόχος ήταν να αποσταλεί για ακόμη μία φορά το μήνυμα της μηδενικής ανοχής καθώς και το μήνυμα ότι κανένα σημείο πίσω από τα τείχη των φυλακών πλέον δεν μπορεί να αποτελεί ασφαλές μέρος για κέντρο διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών, καθώς και χώρος ενορχήστρωσης εγκλημάτων.

Χθες η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη ακόμη ενός ατόμου το οποίο φέρεται να σχετίζεται με την βομβιστική επίθεση στο όχημα αξιωματικού στις 4 Ιουλίου.
Πρόκειται για 27χρονο ο οποίος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό τετραήμερη κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες το εν λόγω πρόσωπο φέρεται να είναι ιδιοκτήτης παρόμοιας μοτοσικλέτας με αυτή που καταγράφηκε από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης να φεύγει λίγο πριν την έκρηξη στο όχημα του αξιωματικού.

Αρχικά για την υπόθεση είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα για τους οποίους εκδόθηκε και οκταήμερο διάταγμα κράτησης την περασμένη Παρασκευή, ωστόσο ο 3ος κατά σειρά ύποπτος, ο οποίος φαίνεται να έχει πανομοιότυπη μοτοσικλέτα με τον φερόμενο δράστη της επίθεσης, αφέθηκε ελεύθερος, αφού διαπιστώθηκε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Όσον αφορά τα άλλα τρία πρόσωπα που τελούν υπό κράτηση, ο πρώτος είναι υπόδικος των Κεντρικών Φυλακών για την υπόθεση της γκανγκστερικής δολοφονίας του Θανάση Καλογερόπουλου στις 30 Οκτωβρίου του 2023.

Ενώ το ίδιο πρόσωπο συνελήφθη τον περασμένο Μάιο, και για την υπόθεση του κρυμμένου οπλοστασίου στο κοιμητήριο της επαρχίας Λάρνακας.

Όσον αφορά τον δεύτερο ύποπτο στη βομβιστική επίθεση εναντίον του αξιωματικού, είναι και αυτός κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών και εκτίει ποινή φυλάκισης για απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε στις 8 Ιουνίου του 2023 καθώς και για υποθέσεις ναρκωτικών.

Οι ρόλοι των δύο κρατουμένων όπως καταγράφηκαν στην ένορκη δήλωση του ανακριτή, φέρεται να είναι πρωταγωνιστικοί, καθώς ο υπόδικος ο οποίος κρατείτε για τον φόνο του Καλογερόπουλου φέρεται να ήταν και αυτός που είχε το κίνητρο της επίθεσης καθότι λίγες μέρες πριν ο αξιωματικός προσπάθησε να του κατάσχει κινητό.

Το σοκαριστικό στην όλη υπόθεση είναι ότι ο ίδιος φέρεται να διέταξε τον κατάδικο να του βρει και άλλα εκρηκτικά πιο δυνατά για να πραγματοποιήσουν και δεύτερη επίθεση εναντίον του αξιωματικού.

Βεβαίως, όλα αυτά φαίνονται από τις συνομιλίες και τα ηχητικά μηνύματα καθότι ο κρατούμενος είχε κινητό και επικοινωνούσε σε καθημερινή βάση με τον τρίτο ύποπτο της υπόθεσης που βρίσκεται εκτός των φυλακών.

Διαβάστε επίσης: Υπό κράτηση 27χρονος για διερευνώμενη υπόθεση έκρηξης σε αυτοκίνητο