Πού να βρεις κέφι να ασχοληθείς με το ποδοσφαιρικό κομμάτι, όταν οι εξελίξεις είναι κάτι παραπάνω από δραματικές στην Ελλάδα;
Κατάσταση που θυμίζει έντονα τον Μάρτιο του ΄13 που επικρατούσε στην Κύπρο, όμως, δυστυχώς, στην Αθήνα είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα.
Ο Θεός να βάλει το χέρι Του, γιατί κάποιοι που θεωρούνται ειδικοί στο κομμάτι οικονομία γενικά, υποστηρίζουν ότι πιο δύσκολα ακόμη θα είναι τα πράγματα στη συνέχεια για την Ελλάδα και τον κόσμο της.
Και δυστυχώς, κάποιοι, που παραδοσιακά καραδοκούν και εύχονται πολλά δεινά να βρίσκουν τον Ελληνισμό γενικότερα, τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση παρακολουθώντας όλα όσα λαμβάνουν χώρα στην Ε.Ε. και αφορούν την Ελλάδα.
Για να γράφουμε όμως και την αλήθεια, δώσαμε σαν Έθνος πολλές φορές το δικαίωμα σε τρίτους να μας στριμώξουν και να προσπαθήσουν να περάσουν σχέδια σαφώς άδικα και καταστροφικά για εμάς…
Πραγματικά είναι πολύ δύσκολη η κατάσταση όπως εξελίσσεται, όμως δεν ήταν μια ζωή δύσκολα τα πράγματα για τον Ελληνισμό διά μέσου των αιώνων;
Μέσα σε αυτό το βαρύ για όλους μας κλίμα, μπήκαμε σε αντίστροφη μέτρηση για τις πρώτες ευρωπαϊκές εξετάσεις Ομόνοιας και Απόλλωνα.
Σε ένα γύρο και με αντίπαλους που και οι «πράσινοι» και οι «κυανόλευκοι» φαντάζουν τα λογικά φαβορί για να περάσουν, απλά θα πρέπει να υπενθυμίζουμε ότι ούτε ίχνος υποτίμησης δεν χωρά και βεβαίως σοβαρότητα και συνεχής προσπάθεια χρειάζεται για να επιβεβαιωθούν τα προγνωστικά.
Λέει από αρχαιοτάτων χρόνων ο σοφός μας λαός, ότι η αρχή είναι το ήμισυ του παντός και αποδείχτηκε και στην πράξη ότι έχει απόλυτο δίκαιο.
Για να πετύχεις τους όποιους στόχους έχεις θέσει, θα πρέπει να περάσεις από το πρώτο σκαλί με επιτυχία.
Και δυστυχώς σε πλείστους τομείς, η υποτίμηση του εμποδίου ή και ο εφησυχασμός στοίχησαν πολλά σε όποιον το αντίκρισε με αυτό τον φακό…
Το ότι αγωνιστικά, ακόμη και στο κεφάλαιο ομοιογένεια, δεν είμαστε έτοιμοι είναι και λογικό και αναμενόμενο και το ξέρουν πρώτοι και πάνω απ' όλους οι προπονητές των ομάδων μας.
Όπως επίσης ξέρουν ότι θα πρέπει να βρουν τον τρόπο να περάσουμε τα πρώτα εμπόδια και στη συνέχεια, μπαίνοντας στα πιο δύσκολα, να έχουν έτοιμες τις ομάδες μας ώστε να ανταποκριθούν στις νέες προκλήσεις με επιτυχία.
Είναι πολύ σημαντικό, ειδικά στη φετινή δύσκολη χρονιά γενικά, να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επιτυχίες στην Ευρώπη, να μαζέψουμε πολλούς βαθμούς για να βελτιώσουμε τη συνολική μας εικόνα και να καλύψουμε το χαμένο έδαφος από προηγούμενες χρονιές.
Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση η πενταπλή εκπροσώπησή μας, και κυρίως το πλεονέκτημα που είχαμε σε κάποιους γύρους να ήμασταν δηλαδή στους ισχυρούς στην κλήρωση, να αποτελεί απλά ανάμνηση και ουσιαστικά μια παρένθεση στις ευρωπαϊκές μας προσπάθειες.
Γι' αυτό και καταντάμε και λίγο κουραστικοί επαναλαμβάνοντας την κρισιμότητα των ποδοσφαιρικών στιγμών που έπονται και την ανάγκη να είμαστε φέτος σαφώς πιο ανταγωνιστικοί και διεκδικητικοί  ελπίζοντας να έχουμε την ανάλογη συγκομιδή που επιθυμούμε σαν χώρος στο σύνολό του…