Οι διαχρονικές, από τηλεοράσεως και λοιπών ΜΜΕ, αποκαλύψεις Βγενόπουλου θα έπρεπε να είχαν θέσει προ πολλού την κυπριακή πολιτεία και κοινωνία σε συναγερμό.

Αντιθέτως όμως, οι Αρχές αρνούνται ή δεν επιδιώκουν να τον προσκαλέσουν στην Κύπρο, επικαλούμενες, μεταξύ άλλων, τους «μη αποδεκτούς» όρους* του, οι οποίοι παρεμπιπτόντως και ομολογουμένως, είναι πολύ λογικοί. Υπάρχει βεβαίως και το άλλο επιχείρημα το οποίο προκύπτει από τη ρητορική του "όποιος βιάζεται σκοντάφτει". (Για να μην πλατειάζω, εδώ είναι οι όροι για να κρίνετε από μόνοι σας αν είναι αποδεκτοί ή αν η μη πρόσκληση του στην Κύπρο αποτελεί πρόσχημα για λόγους τους οποίους δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε).
    
Σε νέα του τηλεοπτική παρέμβαση, ο Αντρέας Βγενόπουλος αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα του πολιτικοοικονομικού συστήματος της Κύπρου και φωτογράφισε άλλα. Έκανε παράλληλα λόγο για «διαπλεκόμενο πολιτικοοικονομικό σύστημα της Κύπρου». Μίλησε για δάνεια που αν δεν δίνονταν (έστω και χωρίς εξασφαλίσεις), η Τράπεζα θα αποκτούσε «εχθρούς». Ο εχθρός θα ήταν, κατά τον Βγενό, το σύστημα. Πολιτικοοικονομικό σύστημα VS Τράπεζα… Δεν συμφέρει. Σίγουρα δεν εμπιστεύομαι τον Βγενόπουλο, ούτε και κανέναν άλλον τραπεζίτη (δεν το επιτρέπουν οι εξελίξεις άλλωστε), όμως "μηδενί δίκην δικάσεις, πριν αμφοίν μύθον ακούσεις". Ως εκ τούτου, οι καταγγελίες και ισχυρισμοί του χρήζουν άμεσης διερεύνησης.

Ο Βγενόπουλος, αν και δεν του πιάνουν το πόδι, σίγουρα δεν έκανε και τους καλύτερους χειρισμούς. Ήταν ο ηγέτης μιας τράπεζας η οποία πτώχευσε. Ό,τι και να πει κανείς, όσα ελαφρυντικά και να βρει ο ίδιος, δεν παύει από το να ήταν ο ηγέτης μιας τράπεζας που κατέρρευσε.

Το θέμα είναι ότι ο ίδιος μιλά με στοιχεία και έγγραφα. Σε κάθε του εμφάνιση αποκαλύπτει περισσότερα στοιχεία. Ποιος τα λαμβάνει υπόψιν; Στην Κύπρο συντελέστηκε μια καταστροφή, τις επιπτώσεις της οποίας δεν μπορούσε ίσως κανένας να φανταστεί πριν από δεκαετίες.

Ok, τα ακούμε από το Βγενόπουλο. Τα ακούμε και από τη βουλή, τα ακούμε και από τους πολιτικούς και από τους υπόλοιπους συντελεστές του συστήματος. Ε, πάρακάτω;

Οι πολίτες που ακούν τις συγκεκριμένες καταγγελίες ή ισχυρισμούς Βγενόπουλου, απαιτούν άμεση διερεύνηση και απόδοση ευθυνών. Φράση που κατάντησε το κλισέ των κλισέ.

YΣ 1: Ερώτηση αδαούς προς «ειδικούς»: Έστω και αν οι ισχυρισμοί Βγενόπουλου είναι ψευδείς, δεν θα έπρεπε ωστόσο να διερευνηθούν εξονυχιστικά;

YΣ 2: *Βέβαια οι όροι που θέτει ο Βγενόπουλος μπορεί να είναι καλοί για να φανεί και ο ίδιος καλός στο πλαίσιο του επικοινωνιακού του πλάνου, αλλά έτερον εκάτερον.

Follow me on Twitter: AthanasiouTh