Το χαρμόσυνο άγγελμα της γέννησης Του Θεανθρώπου μάς υπενθυμίζουν σήμερα πρωί-πρωί οι ήχοι των καμπανών στους απανταχού Ναούς τής όσης απέμεινε από την 20ή Ιουλίου '74 ελεύθερης Κύπρου.
Άγγελμα και μήνυμα που αποκτά περισσότερη αξία, κάτω από τις σημερινές τραγικές οικονομικές συνθήκες που διέρχεται ο Ελληνισμός γενικότερα.
Οι επιπτώσεις της κρίσης, ασφαλώς επηρεάζουν όλους τους τομείς της καθημερινότητάς μας.
Επηρεάζει τις πλείστες οικογένειες, επηρεάζει βεβαίως και τον ευρύτερο χώρο του αθλητισμού.
Υπενθυμίζω ότι με δανεικά και με χορηγία της ΟΠΑΠ, την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή, έγινε κατορθωτή η μετάβαση της ομάδας στίβου στην Τουρκία για τους Μεσογειακούς Αγώνες.
Υπήρχε πρόβλημα και για τη μετάβαση της αποστολής στους Κοινοπολιτειακους, ενώ γενικά πολλές Ομοσπονδίες, αλλά και πολλές ομάδες-μέλη τους που είχαν υποχρεώσεις στην Ευρώπη, είτε δυσκολεύτηκαν πολύ είτε και δεν δήλωσαν συμμετοχή.
Γενικά ήταν μια χρονιά, για πλείστους πρωτόγνωρη και ιδιαιτέρως δύσκολη, στη διάρκεια της οποίας αντιμετωπίσαμε προβλήματα που ούτε στον χειρότερό μας εφιάλτη δεν φανταζόμασταν να βλέπαμε.
Το πιο ανησυχητικό είναι ότι όλες οι προβλέψεις των ειδικών, τείνουν να συμφωνήσουν ότι το ίδιο σκηνικό, ίσως και σε χειρότερη μορφή, θα ισχύσει και για τη νέα χρόνια.
Άρα, πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι για το τι θα ακολουθήσει.
Στον καθαρά αθλητικό τομέα, λογικά θα ακολουθηθεί πολιτική οικονομικού νοικοκυρέματος.
Υποχρεωτικά ή μη, Ομοσπονδίες, ΚΟΑ και ομάδες θα μετρούν τα κουκκιά τους, γιατί διαφορετικά, αν αυτή την εποχή ξεφύγουν, οριστικά γυρισμό δεν θα έχει το εγχείρημά τους.
Ειδικά στον ποδοσφαιρικό χώρο όπου διακινούνται με μεγάλη διαφορά τα πιο πολλά λεφτά, για τις πλείστες ομάδες θα είναι το ναι ή το όχι για τη συνέχιση της πορείας τους.
Ήδη, πολλές ομάδες, από όλες τις κατηγορίες, νιώθουν έντονη οικονομική πίεση και οι άμεσα υπεύθυνοί τους δεν κρύβουν τις ανησυχίες τους για το άμεσο μέλλον τους.
Όμως, επειδή είναι μέρα χαράς η σημερινή, ας ξεχάσουμε για λίγο τα όσα προβλήματα μάς απασχολούν και ας γιορτάσουμε, με καθαρή καρδιά, τη γέννηση Του Θεανθρώπου.
Η σημερινή μέρα στέλνει μηνύματα προς πάσαν κατεύθυνση ότι υπάρχει ελπίδα, την οποία θα πρέπει να κυνηγήσει ο καθένας για να πετύχει τους στόχους που έχει θέσει.
Χωρίς πίστη, χωρίς αγώνα και χωρίς όνειρα δεν έχει νόημα η ίδια η ζωή…
Για 40ή συνεχή χρονιά, τα καμπαναριά στον Απόστολο Ανδρέα, στον Άγιο Μάμαντα στη Μορφου, στην εκκλησία του Σωτήρος στην Ακανθού και σε όλες τις τουρκοκρατούμενες περιοχές, θα παραμείνουν σιωπηλά.
Η σιωπή τους είναι προσμονή και η ευχή όλων μας, προσφύγων ή μη, για επιστροφή, γίνεται εντονότερη τέτοιες Άγιες μέρες.
Είναι γνωστό ότι, μετά τον Γολγοθά, ακολουθεί η Ανάσταση και αυτήν αναμένουμε σε όλους τους τομείς.
Σ΄ αυτούς συμπεριλαμβάνονται και το πολιτικό και το οικονομικό και το αθλητικό κομμάτι.
Καλά Χριστούγεννα σε όλο τον κόσμο και μακάρι αυτή η χρονιά πραγματικά να είναι η τελευταία που γίνεται αναφορά σε σωρεία προβλημάτων που ταλανίζουν την πατρίδα μας γενικώς.
Καλά Χριστούγεννα με καθαρή καρδιά.