Ο Χίτσκοκ είχε την τιμητική του και σε αυτήν την αγωνιστική, και για να είμαστε πιο σαφείς, το όνομά του το πρόφεραν όλοι αυτοί που βρέθηκαν το αγωνιστικό διήμερο στο Τσίρειο Στάδιο.
Στην τελευταία φάση του αγώνα, των καθυστερήσεων για την ακρίβεια, νίκησαν ΑΕΛ και Απόλλων, και διατήρησαν διαφορά 4 βαθμών από τους πλησιέστερους διώχτες τους.
Η ιστορία γράφτηκε σε ό,τι αφορά το 1,2 που για πρώτη φορά καταφέρνουν να πετύχουν οι ομάδες της Λεμεσού, με το τέλος του πρώτου γύρου της κανονικής περιόδου.
Όμως, το να κρίνεται ένα ματς στα τελευταία στάδια των καθυστερήσεων, έχει φέτος καταντήσει ρουτίνα.
Λέμε όλοι ότι το ματς τελειώνει, όταν ο διαιτητής σφυρίζει τρεις φορές και αυτό ασφαλώς και ισχύει.
Όμως, όπως και να το δει κανείς, σε ένα γύρο σχεδόν σε κάθε αγωνιστική είχαμε έντονα καρδιοχτύπια στο φινάλε και βεβαίως κοντράστ συναισθημάτων.
Στη Λεμεσό και τα τρία τοπικά ντέρμπι κρίθηκαν στις καθυστερήσεις.
Ακόμη το ΑΕΛ - Κούκλια, το ΑΕΛ - ΑΕΚ, το Ανόρθωση - Άρης, το Ερμής - ΑΕΛ  ήταν χαρακτηριστικά παραδείγματα, με έντονο σασπένς στο φινάλε.
Κατά τα άλλα, διατηρήθηκε μια πραγματικά εντυπωσιακή παράδοση στο ντέρμπι των αιωνίων, όπου ο ΑΠΟΕΛ παραμένει στο νέο ΓΣΠ, αήττητος από την Ομόνοια σε αγώνες του πρώτου γύρου.
Δεν μιλάμε για ένα μικρό σερί, αλλά για μια γεμάτη δεκαπενταετία, κατά την οποία οι γαλαζοκίτρινοι μετρούν 11 νίκες, ενώ 4 ματς έμειναν στην ισοπαλία.
Απίστευτη προϊστορία στο απόλυτο ντέρμπι, που στις πλείστες περιπτώσεις κρίνεται στις λεπτομέρειες.
Προχθές, πάντως, ήταν σαφέστατη η ανωτερότητα του ΑΠΟΕΛ.
Μπορεί να διαμαρτύρεται για δυο φάσεις η Ομόνοια, όμως ουσιαστικά δεν παρουσιάστηκε, πλην ελάχιστων χρονικών σημείων, στο γήπεδο.
Με τέτοιες εμφανίσεις οι πράσινοι δεν μπορούν ούτε φέτος να ελπίζουν σε  επίτευξη του στόχου του πρωταθλητισμού.
Αντίθετα οι γαλαζοκίτρινοι, όχι πως μάγεψαν με την εμφάνισή τους, είναι σε πορεία αγωνιστικής ανόδου και αν επιβεβαιωθεί το ρεπορτάζ που κάνει αναφορά για σημαντική ενίσχυση μέσα στον Γενάρη, μπορούν να ελπίζουν βάσιμα ότι θα είναι στο παιχνίδι για τον τίτλο μέχρι το φινάλε.
Πάντως, οι επόμενες αγωνιστικές και ειδικά ο μήνας Γενάρης πολλά θα κρίνουν σε ό,τι αφορά τη μελλοντική πορεία των μνηστήρων για τίτλο και για ευρωπαϊκό εισιτήριο.
Κάθε αγωνιστική που ακολουθεί θα περιλαμβάνει και ντέρμπι με ομάδες που βρίσκονται στην πρώτη εξάδα, και ασφαλώς αναμένονται ανακατατάξεις στον βαθμολογικό πίνακα, κυρίως εκεί που θα υπάρχει νικητής.
Πέραν από τα ντέρμπι, να θυμίσω ότι οι λεγόμενοι μικρομεσαίοι έχουν στείλει προειδοποιητικές βολές, και ασφαλώς δεν θα αποτελούν εύκολη λεία για κανέναν από τους μεγάλους.
Άρα, είναι πολύ σημαντικό, πέραν από τα ντέρμπι, οι απώλειες που θα έχουν οι της πρώτης εξάδας σε ματς που στα χαρτιά δεν θεωρούνται υψηλού κινδύνου, όμως ουσιαστικά μετατρέπονται σε ντέρμπι…
Ακόμη θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι επίκειται νέα περίοδος μετεγγραφών, οπότε κάποιοι θα ενδυναμωθούν και κάποιοι θα παραμείνουν ως έχουν από πλευράς δυναμικότητας.
Γι' αυτό και θεωρώ ότι έχουμε πολλά να δούμε ακόμα και ότι ειδικά ο Γενάρης θα είναι μήνας καθοριστικός στην εξέλιξη του μαραθωνίου.