Ήταν αναμενόμενο ότι κάποια στιγμή θα έβγαινε προς τα έξω η διαφωνία που υπάρχει στους κόλπους της Ομοσπονδίας για το όνομα, αλλά και την προέλευση του νέου προπονητή στην Εθνική Κύπρου.
Οι μέρες που ακολούθησαν την παραίτηση Νίκου Νιόπλια ήταν αρκετές για να δώσουν την ευκαιρία στους έχοντες την ευθύνη για την επόμενη μέρα στην Εθνική, να προβούν σε ενέργειες για να περάσει το δικό τους.
Στα αρχικά στάδια, γινόταν το ματς ντέρμπι για το αν θα είναι Κύπριος ή ξένος το νέο αφεντικό.
Στη συνέχεια το παιχνίδι χόντρυνε όταν φάνηκε να κερδίζει έδαφος η θέση για Κύπριο και μπήκαν ξανά στο τραπέζι τουλάχιστον πέντε ονόματα.
Ο καθένας είχε και έχει το δικαίωμα να εκφράζει και την άποψή του και να επιχειρηματολογεί για υπεράσπιση της θέσης του.
Ο γράφων, από την αρχή τάχθηκε υπέρ της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας μας από Κύπριο προπονητή.
Για πολλούς και ευνόητους λόγους, τους οποίους αναλύσαμε πολλές φορές, πιστεύαμε και πιστεύουμε ότι έφτασε ο καιρός να γυρίσει η Εθνική σε καθαρά κυπριακά χέρια.
Τη θέση ασπάστηκαν πολλοί, ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της ΚΟΠ, που αποκάλυψε, στην εκπομπή Βραδινό Ντέρμπι του Ράδιο ΠΡΩΤΟ, την προτίμησή του σε Κύπριο προπονητή.
Δικαίωμά του και αν με ρωτάτε και υποχρέωσή του ήταν να δημοσιοποιήσει την προσωπική του θέση.
Ήταν μάλιστα πολύ προσεχτικός, τονίζοντας ότι αυτή είναι η θέση του, αλλά η ψήφος του μία είναι.
Αντέδρασε άμεσα ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικών Ομάδων Χάρης Λοϊζίδης και σε δηλώσεις του στον Σούπερ Σπορ εξέφρασε την έντονη διαφωνία του για τη δημόσια τοποθέτηση του Κώστα Κουτσοκούμνη.
Προχώρησε μάλιστα ένα βήμα παρακάτω και ανέφερε ότι ο Πάμπος Χριστοδούλου δεν εξέφρασε μέχρι τώρα την επιθυμία να αναλάβει την Εθνική.
Δεν αντιλήφθηκα την οργή του προέδρου της επιτροπής.
Δεν έχει το δικαίωμα ο πρόεδρος της όποιας Ομοσπονδίας να απαντήσει σε ερώτηση που αφορά στο νέο αφεντικό της ομάδας;
Και γιατί από όλους τους υποψήφιους Κύπριους προπονητές, μόνο για τον Πάμπο έκανε αναφορά ο ίδιος;
Στο τέλος, γιατί δεν αντέδρασε όταν πάρθηκε απόφαση το κεφάλαιο Εθνική Ομάδα να μην το χειρίζεται ουσιαστικά ο ίδιος και οι στενοί του συνεργάτες, αλλά η ίδια η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας;
Το πρόβλημα στην Εθνική είναι ποιος θα αντικαταστήσει τον Νιόπλια, ή γιατί κατάντησε το κλοτσοσκούφι της Ευρώπης;
Κι αν θέλει ο Χάρης Λοϊζίδης ή και όποιος έχει λόγο στην απόφαση για νέο προπονητή, Κύπριο ή ξένο, και έχει τις δικές του προτιμήσεις, και δικαίωμά του είναι και καθήκον να επιχειρηματολογήσει για το ορθόν της θέσης του.
Τον απλό τον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει πώς πάρθηκε η απόφαση και με πόση πλειοψηφία· αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να δει ξανά την εθνική ομάδα της χώρας του να προσπαθεί σε κάθε αγώνα για το καλύτερο και οι παίκτες, ο προπονητής αλλά και οι λοιποί που απαρτίζουν το οικοδόμημά της, να δείχνουν εμπράκτως ότι και νοιάζονται και ανησυχούν για το παρόν και το μέλλον της.
Κι αντί να αναλώνονται σε αντιπαραθέσεις δημοσίως, καλύτερη υπηρεσία θα προσφέρουν οι άμεσα υπεύθυνοι για την πορεία της ομάδας στα τελευταία χρόνια, εάν προβούν σε αυτοκριτική και παραδειγματιστούν από τα μεγάλα λάθη του παρελθόντος που οδήγησαν την Εθνική Κύπρου στον πάτο.
Κοντολογίς, όποιος θέλει και πρέπει, ας αναλάβει την Εθνική.
Η ουσία είναι να την οδηγήσει εκεί που της αρμόζει και να επιστρέψει και ο κόσμος ξανά κοντά της.
Και σίγουρα με θέση 145 στην παγκόσμια κατάταξη, ούτε παρόν θα έχουμε ούτε, κυρίως, μέλλον και θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε μεταξύ συγγενών και φίλων στους εντός έδρας αγώνες μας.
Αυτά όλα πρέπει να απασχολήσουν αυτούς που θα αποφασίσουν για την επόμενη μέρα της Εθνικής και όχι η επιβολή της προσωπικής άποψης…