Ήταν σημαντικοί από κάθε άποψη οι αγώνες του σαββατοκύριακου, για πάνω αλλά και κάτω.
Ήταν, θα έλεγα, μια μικρή αποκάλυψη για το πού οδεύουν, στό άμεσο μέλλον τουλάχιστον, πολλές ομάδες.Κι ο Ερμής που έμεινε όρθιος και στο ντέρμπι με την ΑΕΚ δικαιούται ασφαλώς να ονειρεύεται κατ΄ αρχάς παρουσία του στην πρώτη εξάδα και στη συνέχεια, γιατί όχι, έξοδο στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία του.
 Η διαφορά από τη ΔΟΞΑ, αλλά και την ΑΕΚ, είναι σημαντική, όμως πιο σημαντικό απ΄ όλα είναι η εικόνα που συνεχίζει να βγάζει ο επί 8 συνεχόμενες αγωνιστικές αήττητος Ερμής.
Δεν είναι πλέον αστείο, είναι πολύ σοβαρή εξέλιξη που σημαίνει ότι μία ή και δύο παραδοσιακοί διεκδικητές τίτλου και ευρωπαϊκών εισιτηρίων, πιθανόν θα μείνουν εκτός νυμφώνος…
Από την άλλη, μια ΑΕΛ σαφώς δυνατή και αποφασιστική που δηλώνει με το νέο αφεντικό ότι είναι έτοιμη για αντεπίθεση διαρκείας και μια Ομόνοια, που κάνεις αίτηση να της βάλεις γκολ, ενώ η ίδια καθαρίζει πολύ εύκολα, και σχετικά νωρίς, ματς που έχουν στα χαρτιά ψηλό βαθμό δυσκολίας.
Είναι φανερό ότι οι «πράσινοι» είναι έτοιμοι για να διεκδικήσουν τον τίτλο για πρώτη φορά από το 2010. Δεν βλεπόταν η Ανόρθωση και αυτοί που ψάχνουν για δικαιολογίες μειώνουν απλά το μέγεθος της ιστορικής ομάδας. Τι σημαίνει έμεινε με 10 παίκτες για ένα ημίχρονο; Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό; Στο ΓΣΠ κόντρα σε Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ, για παράδειγμα, δεν έκανε διπλό παίζοντας με παίκτη λιγότερο και ενώ ήταν ισόπαλο το ντέρμπι;
Από εκεί και πέρα, ασφαλώς κι η ΑΕΚ είναι πλέον εκτός αρχικών στόχων.
Κι έρχεται με φόρα μια Σαλαμίνα που φέτος παρουσιάζεται πολύ διαφορετική.
Κατά τα άλλα, μετά την Αλκή που ουσιαστικά έπεσε, η Άχνα και ο Άρης μαζί με την ΑΕΚ Κουκλιών και την ΕΝΠ, είναι οι ομάδες που θα παλέψουν για αποφυγή κατ΄ αρχας του άμεσου υποβιβασμού και στη συνέχεια για τη συμπλήρωση του καρέ που θα αγωνίζεται στη νέα περίοδο στη Β1.
Αυτός είναι πάνω-κάτω ο απόηχος του σαββατοκύριακου, ενώ στους αιώνιους της Λευκωσίας ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις στο διοικητικό κομμάτι.
Στους «πράσινους» φαίνεται να συνεχίζει ο Στέλιος Μυλωνάς και οι συνεργάτες του, ενώ τίποτα δεν ξεκαθάρισε στους «γαλαζοκίτρινους» σε ό,τι αφορά τις τελικές προθέσεις του Φοίβου Ερωτοκριτου και των συνεργατών του.
Οι επόμενες μέρες θα ρίξουν περισσότερο φως και στις δύο ομάδες, ενώ  μελανό σημείο αναφοράς αποτελούν, και στις δύο περιπτώσεις, καταγγελίες για απειλές που δέχτηκαν κάποιοι από τους ενδιαφερομένους για τα διοικητικά των αιωνίων.
Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεκαθαρίσει επισήμως το όλο σκηνικό…