Μπορεί να είναι ακόμη μικρό το δείγμα σ' ό,τι αφορά την οριστική εξαγωγή συμπερασμάτων για τους πάνω και τους κάτω και βεβαίως γι' αυτούς που δείχνουν να έχουν δυναμική και αυτούς που δείχνουν να θέλουν, αλλά να μην μπορούν για το κάτι παραπάνω.
Όμως κάποια σημαντικά μηνύματα έχουν ήδη σταλεί σχεδόν απ' όλους και αυτά περιέχουν το στοιχείο το θετικό αλλά και το αρνητικό.
Για παράδειγμα, οι αιώνιοι της Λευκωσίας, για διαφορετικούς λόγους,  βγάζουν μιαν από τις χειρότερες εικόνες των τελευταίων χρόνων και δεν αναφέρομαι μόνο στο αγωνιστικό, γιατί αυτό πιθανόν στην πορεία να διορθωθεί.
Το οικονομικό στην Ομόνοια και οι πρόσφατες εξελίξεις που αφορούσαν το κεφάλαιο προπονητής που έφεραν και τις γνωστές αντιδράσεις μερίδας του κόσμου και το προπονητικο στον ΑΠΟΕΛ και η αμφισβήτηση των πάντων από τους οργανωμένους, κυρίως, ήταν και είναι θέματα που αφήνουν το στίγμα τους.
Από την άλλη η Ανόρθωση, ανεβασμένη αγωνιστικά αλλά πληγωμένη ακόμη οικονομικά, ψάχνει τη σταθερότητα γενικώς, ενώ οι ομάδες της Λεμεσού ξεκίνησαν πολύ καλά την περίοδο και δείχνουν ότι μπορούν να διαδραματίσουν τον ρόλο που επιθυμεί διακαώς ο κόσμος τους.
Η ΑΕΚ εμπράκτως το δείχνει γιατί θεωρείται και είναι μεγάλη ομάδα και ασφαλώς με αυτές τις πρώτες ενδείξεις που έχουμε, αναμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον τη συνέχεια του μαραθωνίου.
Απ' εκεί και πέρα, ένας Ερμής που τρελαίνει κόσμο και που πιθανόν να θελήσει να κάνει τη μεγαλύτερη υπέρβαση στην ιστορία του.
Ήδη με τις 4 συνεχόμενες νίκες έχει κάνει κάτι, που ποτέ προηγουμένως δεν έκανε και κυρίως δείχνει να έχει βάσεις να παλέψει για θέσεις που ποτέ και κανείς στην ομάδα δεν είχαν σκεφτεί στη μέχρι τώρα παρουσία του στα σαλόνια της Α κατηγορίας…
Η Νέα Σαλαμίνα, με το διπλό στο «Τάσος Μάρκου», επανέφερε την καρδιά των οπαδών της σε φυσιολογικούς κτύπους, ενώ πέραν της Αλκής, τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα για την ιστορική ΕΝΠ και, για να γράψω την αλήθεια, για να σωθεί η ομάδα με τα υπάρχοντα  βαθμολογικά και αγωνιστικά δεδομένα, θα πρέπει να έλθουν τούμπα πολλά στα κάτω διαζώματα.
Η επικείμενη διακοπή, πιθανόν να βοηθήσει κάποιους και να την αξιοποιήσουν χρονικά αλλά και να πάρουν κάποιες αποφάσεις πιο νηφάλια και κυρίως έχοντας πιο καθαρό μυαλό.
Από την άλλη, οι φάκελοι  που αφορούν στα κριτήρια, αποτελούν για τις μισές τουλάχιστον ομάδες έναν τεράστιο πονοκέφαλο κι αν θυμηθούμε τις πρόσφατες δηλώσεις του Νικ Νικολάου, μάλλον θα πρέπει να αναμένουμε και νέα διαμόρφωση του βαθμολογικού πίνακα όπως αυτόν τον γνωρίζουμε τώρα.
Κι όσο προχωρούμε σε βάθος χρόνου, τα πράγματα στο οικονομικό κομμάτι θα χειροτερεύουν και, δυστυχώς, θα υπάρχουν ομάδες που θα κερδίζουν βαθμούς μέσα στο γήπεδο αλλά θα τους χάνουν στα γραφεία της αρμόδιας επιτροπής…