Ανανεώθηκε για άλλες οκτώ ημέρες το διάταγμα κράτησης του εν αργία Αρχιμανδρίτη Νεκτάριου, σε σχέση με το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ.

Υπενθυμίζεται ότι, η συνήγορος υπεράσπισής του, Ανδριάνα Κλαϊδή, αποχώρησε από την εκπροσώπηση του και ανέλαβε ο δικηγόρος Ευστάθιος Ευσταθίου. Ο εν αργία Αρχιμανδρίτης κατηγορείται για αδικήματα που έχουν σχέση με συνωμοσία για καταδολίευση, κλοπή από αντιπρόσωπο, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, πλαστογραφία, κλοπή, ψευδή φορολογική δήλωση, φορολογικά αδικήματα και άλλα.

Στη σημερινή δικάσιμο, ο ανακριτής ανέφερε ενώπιον δικαστηρίου, ότι ο ύποπτος ανακρίθηκε τέσσερις φορές. Στις δύο έδωσε απαντήσεις, όταν όμως άλλαξε δικηγόρο άσκησε το δικαίωμα της σιωπής και δεν έδωσε άλλη απάντηση στους ανακριτές.

Πρόσθεσε ότι για την υπόθεση θα ληφθούν άλλες 45 καταθέσεις. Ήδη προσήλθαν στην Αστυνομία τέσσερα πρόσωπα τα οποία άσκησαν το δικαίωμα της σιωπής.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος του εν αργία Αρχιμανδρίτη, κάλεσε την Αστυνομία να αποδείξει ότι ο χρόνος χρησιμοποιήθηκε σωστά, ενώ υπέδειξε πως δεν είναι αναγκαία η παράταση του χρόνου κράτησης του πελάτη του.

Ο Δικαστής ανανέωσε το διάταγμα κράτησης για άλλες οκτώ ημέρες, αφού έκρινε ότι  ο χρόνος έχει αξιοποιηθεί δεόντως από την Αστυνομία, με ανακρίσεις και έγγραφα. Τόνισε ότι, το ανακριτικό έργο παραμενει περίπλοκο και δεν συμφωνεί ότι οι ανακρίσεις έπρεπε να παίρνουν περαιτέρω χρόνο ή ότι η ανακριτική ομάδα θα έπρεπε να δουλεύει 24 ώρες. Κλείνοντας, είπε ότι υπάρχει κίνδυνος επηρεασμού του μαρτύρων λόγω του ότι πρόκειται για άτομα του στενού του περιβάλλοντος.