Πολλά έχουν λεχθεί τις τελευταίες μέρες για το σημείο όπου σημειώθηκε το τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα που στοίχησε τις ζωές τεσσάρων ανθρώπων την Πρωτοχρονιά.
Ο Χριστοφής Χριστοφή, κάτοικος της περιοχής θέλησε να μιλήσει στο Μεσημέρι και Κάτι και να μοιραστεί την δική του εμπειρία.
Αρχικά ανέφερε ότι «ο λόγος της παρέμβασης μου είναι επειδή κατοικώ στην περιοχή εδώ και 35χρόνια και χρησιμοποιώ αυτή τη διασταύρωση καθημερινά. «Μόλις είδα τις αναφορές για την ταχύτατα που πήγαινε ο οδηγός, ένιωσα την ανάγκη να κάνω αυτή την παρέμβαση γιατί πριν από μερικούς μήνες παραλίγο να μου συμβεί το ίδιο πράγμα. Στρίβοντας δεξιά, για ελάχιστα εκατοστά του δευτερολέπτου, γλίτωσα από μία σύγκρουση».
Συμπλήρωσε ότι ανέφερε το περιστατικό στον τοπικό Αστυνομικό Σταθμό, στο Τμήμα Δασών οι οποίοι έχουν την ευθύνη της φύτευσης των δέντρων στη νησίδα και στον Δήμο Λεμεσού. «Δεν είδα να αλλάξει κάτι».
Ο κ. Χριστοφής ανέφερε ότι αν η ορατότητα ήταν πλήρης και απρόσκοπτη, τότε η οδηγός θα είχε μια δεύτερη ευκαιρία επαναξιολόγησης της πορείας του διπλοκάμπινου και το αποτέλεσμα δεν θα ήταν αυτό που συνέβη. «Δυστυχώς αυτό δεν θα το μάθουμε ποτέ».
Υπογράμμισε ότι 800 μέτρα από το σημείο υπάρχει η ίδια ακριβώς σύνδεση της Γιάννου Κρανιδιώτη με την Ευαγόρα Λανίτη. «Εκεί ανάβει μόνο ένα πράσινο και δεν υπάρχει περίπτωση να σταθείς μέσα στη μέση του δρόμου και να περιμένεις να περάσει ο απέναντι. Σε εκείνο το σημείο δεν υπάρχουν δέντρα όπως θα έπρεπε να είναι και το σημείο όπου έγινε το τραγικό θανατηφόρο δυστύχημα».
Ακόμη, είπε ότι πρέπει να γίνουν δραστικές διορθώσεις στους δρόμους χωρίς αγκυλώσεις. «Όσο και να θέλουμε το πράσινο, δεν θα μας σώσει πληρώνοντας με ανθρώπινες ζωές. Πρέπει να φτιάχνουμε δρόμους που να αναγκάζουν τους οδηγούς να είναι σωστοί και να τους διευκολύνουν παράλληλα».
Διαβάστε ακόμη: Θανατηφόρο Λεμεσού: Σκέψεις για αλλαγές στο σημείο - Δεν μειώνονται τα €300