Με τίτλο «Γνωρίζω αλλά δεν μπορώ να το πω», η Γενί Ντουζέν γράφει ότι ουσιαστικά κανένας «αξιωματούχος» του ψευδοκράτους δεν γνωρίζει τον πραγματικό πληθυσμό που ζει στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η εφημερίδα αναφέρει ότι στο παρελθόν όταν γινόταν η απογραφή, «τα χαρτιά που συμπλήρωναν οι απογραφείς στέλνονταν στην Άγκυρα, ταξινομούνταν εκεί, συλλέγονταν οι πληροφορίες και στέλνονταν έτοιμες στο δικό μας «τμήμα προγραμματισμού».

Όμως, σε απολύτως καμία περίοδο αυτές οι πληροφορίες που συλλέχθηκαν δεν ταίριαζαν με την εικόνα που βλέπουμε στον δρόμο. Για τον λόγο αυτό, ναι κάποιοι γνωρίζουν τον πραγματικό πληθυσμό των κατεχομένων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Όμως, προστίθεται, «εμείς δεν γνωρίζουμε. Ο δρόμος μάς λέει ότι ο πληθυσμός είναι γύρω στο ένα εκατομμύριο. Το ίδρυμα στατιστικής του κράτους λέει 399 χιλιάδες. Ο δε πρωθυπουργός Ουστέλ ισχυρίζεται ότι δεν είναι ορθός ο αριθμός που ανακοίνωσε το γραφείο το οποίο υπάγεται στον ίδιο, ότι ο ίδιος γνωρίζει τον πραγματικό πληθυσμό όμως δεν μπορεί να μας τον πει, ότι υπάρχει ένα αριθμός που θα μπορούσε να λεχθεί και ένας αριθμός που δεν θα μπορούσε να λεχθεί. Τι είναι αυτή η μυστικότητα;»

Τίθεται το ερώτημα γιατί δεν μπορεί να τους πει τον πληθυσμό ο Ουστέλ, για να προστεθεί ότι «όλοι ξέρουν ότι μεταφέρεται ένας σοβαρός αριθμός πληθυσμού εδώ και στον μεταφερόμενο πληθυσμό δίνεται πρώτα υπηκοότητα και κατόπιν περιουσία. Προσπαθεί να κρύψει ότι ακόμα συνεχίζεται αυτή η κατάσταση, ότι κάθε βδομάδα γίνονται δεκάδες πολιτογραφήσεις και αυτό αλλάζει την πληθυσμιακή δομή της χώρας».

Χωρίς να είναι γνωστός ο πληθυσμός δεν μπορεί να γίνει αναπτυξιακό πλάνο όχι δέκα χρόνων, αλλά ούτε και δέκα ημερών, προσθέτει, λέγοντας ότι τις προάλλες η «κυβέρνηση» ανακοίνωσε ότι άρχισε μελέτες δεκαετούς αναπτυξιακού πλάνου. «Καλά, σύμφωνα με ποιον πληθυσμό θα ετοιμαστεί αυτό το πλάνο; Σύμφωνα με τους αριθμούς που γνωρίζει αλλά δεν λέει ο πρωθυπουργός Ουστέλ ή σύμφωνα με τον αριθμό 399 χιλιάδες που έφτασε με την προβολή την οποία ανακοίνωσε το ίδρυμα στατιστικής;».

Εξάλλου, ο «δήμαρχος» της κατεχόμενης Κερύνειας, Μουράτ Σενγκούλ αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν ο πληθυσμός της πόλης να είναι 47.000, την ώρα που σε αυτήν ζουν 40 χιλιάδες φοιτητές και 35 χιλιάδες μόνιμοι κάτοικοι.

Ανέφερε ότι θα διαθέσουν 100 εκ ΤΛ από τον «δήμο» μόνο για την ανατολική περιφερειακή οδό αν η «κυβέρνηση» συνεισφέρει με βάση τον πραγματικό πληθυσμό. Υποστήριξε ότι ο «επίσημος πληθυσμός» της Κερύνειας είναι 33.200 και ο πληθυσμός προβολής που ανακοινώθηκε είναι 47.000.

Ανέφερε ότι «οι αριθμοί προβολής που παρουσιάζονται δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» και κάλεσε τον «πρωθυπουργό», Ουνάλ Ουστέλ να κάνει το χρέος του για να καθοριστεί σωστά και δίκαια ο πληθυσμός προβολής, ο οποίος είναι υποχρεωτικός από τον «νόμο» για το έτος 2024.

Διαβάστε επίσης: Το «βραβείο του οραματιστή» της χρονιάς απένειμαν στον Τατάρ

Πηγή: ΚΥΠΕ