Εξελίξεις αναμένονται σε ό,τι αφορά στον πιο εμπορικό δρόμο της Λεμεσού, αυτόν της οδού Ανεξαρτησίας, καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει αποφάσεις σε σχέση με το μέλλον του.

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι, ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ανέφερε ότι οι παρεμβάσεις που τροχοδρομούνται θα επηρεάσουν όλη την πόλη, με τις συνέπειες να είναι πολλαπλές στην οικονομία, την κοινωνία και το κυκλοφοριακό.

Η παρέμβαση, είπε, θα πρέπει να γίνει στη βάση της μελέτης βιώσιμης αστικής κινητικότητας που διενεργήθηκε πριν από μερικά χρόνια με τη χρηματοδότηση του κράτους, αλλά και των διαβουλεύσεων που έγιναν μέχρι σήμερα.

Μιλώντας για το επικρατέστερο σενάριο ως προς το μέλλον της οδού Ανεξαρτησίας, είπε ότι υπάρχει γενικότερα η τάση το αυτοκίνητο να βγαίνει από τα αστικά κέντρα, με εκτεταμένες πεζοδρομήσεις, κάτι που αποτελεί στόχο για τον εμπορικό δρόμο της Λεμεσού.

Καλό θα ήταν, σημείωσε, να γίνουν μεταβατικές ρυθμίσεις για ευκολότερη μετάβαση στην τελική μορφή του έργου.

Φωνάζουν οι καταστηματάρχες

Κάθετα αντίθετος ως προς τους σχεδιασμούς για την Ανεξαρτησίας, εμφανίστηκε στην παρέμβασή του ο Εκπρόσωπος των καταστηματαρχών της περιοχής, Κρίστης Δημητρίου, εξαπολύοντας πυρά και τονίζοντας ότι η Ανεξαρτησίας είναι ένας «υγιέστατος και βιώσιμος δρόμος που έχει περάσει από χίλια κύματα».

Παρομοίασε, μάλιστα, τους σχεδιασμούς με έναν «υγιή άνθρωπο που πάμε να τον εγχειρίσουμε γιατί στο μέλλον μπορεί να αρρωστήσει».
Παράλληλα, σημείωσε ότι «θέλουν να εκδώσουν δύο άδειες για εμπορικά κέντρα».

Ο κ. Δημητρίου εξέφρασε θυμό καθώς οι καταστηματάρχες έχουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις δύο πολέμων, της ακρίβειας και της κάθετης πτώσης του λιανικού εμπορίου.

«Ερχόμαστε να κάνουμε πείραμα».

Όπως υπέδειξε, οι καταστηματάρχες συμφώνησαν στη μονοδρόμηση, ώστε να μπαίνουν τα αυτοκίνητα από την κεντρική είσοδο της Ανεξαρτησίας.

Καταλήγοντας, είπε ότι ο δρόμος είναι ο μοναδικός κάθετος δρόμος που ενώνει την ενδοχώρα με το παραλιακό μέτωπο, σημειώνοντας ότι το τίμημα θα πληρώσουν 500 οικογένειες καταστηματαρχών που «είναι η ζήση» τους.