Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα της  Χριστίνας Kαλαϊτζίδου η οποία  βρέθηκε νεκρή στην οικία της στη Δερύνεια το Μάρτιο του 2012. Όπως αποκάλυψε πρώτο το SigmaLive ο φάκελος της υπόθεσης άνοιξε ξανά την 21η Μαρτίου μετά από τη σύλληψη του εν διαστάσει συζύγου της άτυχης γυναίκας αφήνοντας τα τρία παιδιά τους υπό την προστασία του Γραφείου Ευημερίας. 

Ο πατέρας της Χριστίνας, Χριστόφορος,  ζητά την βοήθεια της πολιτείας προκειμένου να του δοθεί η άδεια να ταξιδέψει με τα εγγόνια του στην Ελλάδα όπου βρίσκεται ο τάφος της μητέρας τους και για να περάσουν το Πάσχα με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Βασανιστικά ερωτήματα από τον πατέρα της Χριστίνας

Μιλώντας στην εκπομπή «Μεσημέρι Και Κάτι» της τηλεόρασης Sigma, ο κ. Καλαϊτζίδης διερωτήθηκε πώς ο σύζυγος της κόρης του, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια είχε συλληφθεί για πλαστό δίπλωμα οδήγησης και του είχε απαγορευτεί η έξοδος από την Κύπρο, γλύτωσε από το νόμο.

Ήθελε να φύγει από την Κύπρο

Στη συνέχεια ο πατέρας της δολοφονηθείσας αποκάλυψε ότι η Χριστίνα ήθελε να μετακομίσει με τα τρία της παιδιά στην Ελλάδα αλλά λόγω νομικού κωλύματος δεν της παραχωρείτο η  έγκριση από τον πατέρα των παιδιών και εν  διάστασει σύζυγό της.

Π.Σταυριανός: Πρόκειται για τραγωδία

Σε τηλεφωνική παρέμβαση στην εκπομπή, ο ιατροδικαστής Πανίκος Σταυριανός  έκανε λόγο για μια τραγωδία επισημαίνοντας ότι γίνεται προσπάθεια ώστε να λάμψει η αλήθεια και δικαστικώς. Ο ιατροδικαστής τόνισε, ακόμη, ότι ο έλεγχος της διαδικασίας τέτοιων περιστατικών πρέπει να γίνεται με λεπτότητα ώστε να αποφεύγονται μοιραία λάθη.  

Σημειώνεται ότι δίκη για την υπόθεση αρχίζει στις 14 Απριλίου.