Καζάνι που βράζει η Χλώρακα με τον κοινοτάρχη της περιοχής, Νικόλα Λιασίδη, να προειδοποιεί ότι ο κόσμος είναι έτοιμος να ξεσηκωθεί.

Σε δηλώσεις του μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας των μεταναστών, ανέφερε ότι η κατάσταση στην Χλώρακα «έχει εκτραχυνθεί» και ότι προειδοποιούσαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια για το τι πρόκειται να γίνει. «Η κατάσταση στην Χλώρακα είναι εκρηκτική και ο κόσμος στην Χλώρακα είναι ανάστατος, έτοιμος να ξεσηκωθεί» είπε, ενώ κάλεσε το κράτος να πάρει άμεσα μέτρα.

Από την άλλη, εκπρόσωπος των κατοίκων που διαμένουν παράνομα στο συγκρότημα, οι οποίοι είναι περίπου χίλιοι, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι βασικό αίτημα ήταν η προσωρινή σύνδεση με νερό και ρεύμα, ώστε να δοθεί χρόνος στους παρανόμως διαμένοντες να μετακινηθούν από το συγκρότημα.

Υπενθυμίζεται ότι το συγκρότημα έχει κριθεί ακατάλληλο, με βάση δικαστική απόφαση και τις τελευταίες μέρες φρουρείται ο υποσταθμός της ΑΗΚ, με τον οποίο πολλοί κάτοικοι συνδέονταν παράνομα και υπέκλεπταν ηλεκτρικό ρεύμα. Όσοι διέμεναν στο συγκρότημα συνδέονταν και με σύστημα υδατοπρομήθειας, χωρίς να καταβάλλουν τέλη.

Στο εν λόγω συγκρότημα είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα αρκετές επιχειρήσεις της Αστυνομίας.

Διαβάστε επίσης: 

Χαμός στη διαμαρτυρία στη Χλώρακα με επιθέσεις κατά αστυνομικών- Καμία σύλληψη

Χλώρακα:Πέταξαν πέτρες και έσπασαν το γυαλί του περιπολικού - Χρήση δακρυγόνων