Καθώς διανύουμε τα μέσα του καλοκαιριού οι θερμοκρασίες συνεχίζουν να ανεβαίνουν, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένονται τα πρώτα 40ρια με τις θερμοκρασίες να φτάνουν σε επίπεδα ρεκόρ για τη φετινή χρονιά. 

Σύμφωνα με το Μετεωρολογικό Λειτουργό, Τάσο Κουλένδη, την Παρασκευή 14/7 και το Σάββατο 15/7 θα έχουμε τις πιο θερμές μέρες μέχρι στιγμής για το 2023. Συγκεκριμένα, μας ανέφερε ότι η θερμοκρασία ενδέχεται να αγγίξει τους 42 βαθμούς χωρίς να αποκλείεται να φτάσει και τους 43 βαθμούς Κελσίου. Η υψηλή άνοδος της θερμοκρασίας αφορά τις περιοχές του εσωτερικού ενώ λόγω της βόρειας ροής μερικές περιοχές στα παράλια θα ακουμπήσουν τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Επιπρόσθετα, ο κ. Τάσος ανέφερε στο SigmaLive ότι την Κυριακή αναμένεται να υποχωρήσουν μερικώς οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και πάλι η θερμοκρασία θα είναι πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές, οι οποίες ανέρχονται στους 37 βαθμούς.

Να σημειωθεί πως αύριο Τετάρτη 12/7 αναμένεται να εκδοθεί κίτρινη προειδοποίηση που θα αφορά την Πέμπτη 13/7 καθώς η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους 40 βαθμούς στο εσωτερικό. Ενώ για τις επόμενες μέρες ίσως εκδοθεί πορτοκαλί προειδοποίηση για θερμοκρασίες άνω των 40 βαθμών Κελσίου.

Διαβάστε επίσης: Πότε θα επηρεάσει την Κύπρο ο «Κλέων»- Αναμένεται αισθητή άνοδος θερμοκρασίας