Ανακοίνωση εξέδωσε ο δικηγόρος της γυναίκας που ενημερώθηκε ότι η βιοψία της έδειξε μεταστατικό καρκίνο και το προσδόκιμο ζωής της είναι 6 μήνες, ενώ τα αποτελέσματα που της έδωσαν ήταν άλλου ατόμου.

Ο δικηγόρος διευκρίνισε ότι η γυναίκα δεν τέθηκε κάτω από οποιανδήποτε διαδικασία χημειοθεραπείας ωστόσο της διευθετήθηκε ραντεβού για να υποβληθεί σε κύκλο χημειοθεραπειών που όμως δεν συμμετείχε λόγω του ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, είχε λάβει τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων D.N.A. επι του συγκεκριμένου δείγματος βιοψίας που καταδείκνυε ότι δεν άνηκε σε αυτήν αλλά σε άλλο άτομο.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Αναφορικά και σε σχέση με τα σημερινά δημοσιεύματα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με την λανθασμένη διάγνωση βιοψίας η οποία δόθηκε στην πελάτιδα μας , θα θέλαμε να αναφέρουμε τα εξής:

H πελάτιδα μας αλλά και το δικηγορικό μας γραφείο, σεβόμενοι την πολύχρονη προσφορά τόσο του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας αλλά και του Ογκολογικού Κέντρου της Τράπεζας Κύπρου , δεν θα θέλαμε να προβούμε σε οποιεσδήποτε δημόσιες δηλώσεις ή τοποθετήσεις για το θέμα που έχει προκύψει.

Σεβόμαστε απόλυτα τον ρόλο που διαχρονικά έχουν επιτελέσει αλλά και επιτελούν τοσο το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας όσο και το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου και σε καμία περίπτωση ένα τέτοιο περιστατικό δεν θα πρέπει να μηδενίσει την προσφορά τους στην Δημόσια Υγεία.

Σκοπός των επιστολών προς το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και στο Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου , είναι να διερευνηθούν τα περιστατικά που έχουν λάβει χώρα κατά την συγκεκριμένη ημερομηνία δειγματοληψίας αλλά και να ερευνηθούν ενδελεχώς τα αίτια και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το περιστατικό έτσι ώστε να αποκλειστούν μελλοντικά παρόμοιας φύσεως λάθος διαγνώσεις .

Περαιτέρω, θα θέλαμε όμως να διευκρινίσουμε, ότι η πελάτιδα μας, δεν τέθηκε κάτω από οποιανδήποτε διαδικασία χημειοθεραπείας ωστόσο της διευθετήθηκε ραντεβού για να υποβληθεί σε κύκλο χημειοθεραπειών που όμως δεν συμμετείχε λόγω του ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα, είχε λάβει τα αποτελέσματα των επιστημονικών εξετάσεων D.N.A. επι του συγκεκριμένου δείγματος βιοψίας που καταδείκνυε ότι δεν άνηκε σε αυτήν αλλά σε άλλο άτομο.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος: Της είπαν έχει καρκίνο και 6 μήνες ζωής - Μπέρδεψαν τις βιοψίες