Την υπόθεση του Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομο για άσεμνη επίθεση κατά γυναίκας το 1981 όταν η ίδια ήταν 16 ετών σχολίασε η Ζέλια Γρηγορίου στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο», και εξήγησε γιατί το θύμα αποφάσισε να μιλήσει μετά από τόσα χρόνια.

Η κ. Γρηγορίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο φόβος της έκθεσης των θυμάτων είναι πολύ μεγάλος και κατά την διάρκεια αυτής της δίκης που διήρκησε ένα χρόνο, με πολλά συμβάντα στο Δικαστήριο τα οποία δεν έγιναν είδηση είναι ότι σε πολλές περιπτώσεις το θύμα θα τρομάξει και θα θεωρηθεί ότι η δίκη θα καταλήξει σε μία δημόσια καταδίκη τους.

Κληθείσα να απαντήσει γιατί το θύμα αποφάσισε την συγκεκριμένη στιγμή να μιλήσει, απάντησε ότι, όταν το θύμα ρωτήθηκε γιατί έκανε τώρα την καταγγελία ανέφερε ότι για χρόνια το κουβαλούσε, για χρόνια μιλούσε σε φίλους και συγγενείς για αυτό το περιστατικό και πήρε την απόφαση ότι ξεκίνησε άλλη δίκη στην οποία έγινε αναφορά.

Σημείωσε επίσης ότι στο Δικαστήριο χρησιμοποιήθηκε από την υπεράσπιση με ένα τρόπο που θα μπορούσε να στραφεί εναντίον της. Συγκεκριμένα ο δικηγόρος της υπεράσπισης στάθηκε απέναντι της και με κατηγορηματικό τρόπο και της είπε «σας υποβάλλω ότι έχετε συνεννοηθεί με την άλλη γυναίκα που κατάγγειλε για να στραφείτε εναντίον του Μητροπολίτη».

Διαβάστε επίσης: Ένοχος ο τέως Κιτίου: «Ήταν υπεροπτικός,ειρωνικός με εναλλαγές σε συμπεριφορά»

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ: