Στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Πρωτοσέλιδο» φιλοξενήθηκε ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Γεωργίου, Ηγούμενος της Μονής Οσίου Αββακούμ στο Φτερικούδι, ο οποίος μίλησε για το λυτρωτικό μήνυμα των Θεοφανίων και για την Μονή Οσίου Αββακούμ.

Ο Αρχιμανδρίτης ανέφερε ότι η μεγάλη γιορτή των Θεοφανίων παλιά εορταζόταν συγχρόνως με την γιορτή των Χριστουγέννων, μετέπειτα στην πορεία έγινε μία ξεχωριστή γιορτή γιατί η ονομασία Θεοφάνεια δόθηκε γιατί φανερώθηκε ο Θεός, την φανέρωση του Τριαδικού Θεού, της Αγίας Τριάδας.

Όσο αφορά την Ιερά Μονή Οσίου Αββακούμ, ανέφερε ότι η κίνηση για την δημιουργία της ήταν το εμπνευσμένο όραμα και πόθος του Μητροπολίτη Ταμασού Ησαΐα, ο οποίος είχε τον καημό να δημιουργήσει ένα μοναστήρι βλέποντας την αγάπη των πατέρων που ήθελαν να αφιερωθούν, να γίνουν το λιμάνι, το αποκούμπι και το στήριγμα του κάθε ανθρώπου.

Σημείωσε ότι σε χρόνο ρεκόρ η αγάπη των ανθρώπων από το υστέρημά τους δημιούργησε αυτήν την κατάσταση.

«Ο κόσμος έχει ανάγκη να δει ένα χαμόγελο, μια ελπίδα. Έχει την ανάγκη από αγάπη και μόνο που υπάρχει ένας άνθρωπος να τον ακούσει και όχι να του λέει τα μη και δε που οδηγούν μοιραία στον μηδέν είναι μεγάλη υπόθεση».

Πρόσθεσε επίσης ότι το μόνο έσοδο της Μονής είναι τα γλυκά που προσφέρονται για να επιβιώνει τα λειτουργικά της έξοδα. Είναι η αγάπη των πατέρων και αλίμονο ένα μοναστήρι που είναι ο οίκος του Θεού να μην ήταν φιλόξενο.

Κλείνοντας ανέφερε ότι το μοναστήρι είναι κάθε μέρα ανοιχτό από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα και ποτέ δεν κλείνει το μεσημέρι γιατί όταν ένας άνθρωπος που έρχεται από μακριά να του πεις είμαστε κλειστοί. «Η μόνη μέρα που είναι κλειστό είναι τη Δευτέρα για να κατέβουμε στην πόλη για πάρουμε τα απαραίτητα εφόδια για την βδομάδα», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο: