Με την ανάγνωση των γεγονότων που περιγράφουν τον φρικιαστικό τρόπο με τον οποίο επήλθε ο θάνατος του 41χρονου Τουρκοκύπριου Τανσού Τσιτάν στις Κεντρικές Φυλακές, συνεχίστηκε η δίκη που άρχισε πριν από δύο ημέρες.

(σ.σ. Η περιγραφή των γεγονότων μπορεί να ενοχλήσει)

Στις 26/10/2022 κατά τις 09:29 ... κάποιο πρόσωπο, στην παρουσία του 2ου κατηγορούμενου, άρχισε να χτυπά το θύμα σε διάφορα μέρη του σώματος και στο κεφάλι με διάφορα αντικείμενα.

Το εν λόγω πρόσωπο, χτυπούσε το θύμα με σκουπόξυλο το οποίο είχε κόψει σε τέσσερα κομμάτια, τα οποία έδεσε μεταξύ τους με ρούχο, με τις άκρες των κομματιών αυτών να είναι μυτερές.

Ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων, το θύμα αιμορραγούσε από το κεφάλι.

Από τα γεγονότα που παρέθεσε η Κατηγορούσα Αρχή, φαίνεται να ξεκαθαρίζει και το τοπίο για το κίνητρο του φόνου.

«..το ίδιο πρόσωπο πήρε το τηλέφωνο (του θύματος) και απαιτούσε από αυτό, φωνάζοντας, να του πει τους κωδικούς του λογαριασμού του στο ''gmail'' καθότι υποψιαζόταν ότι υπήρχαν γυμνές φωτογραφίες και βίντεο της συζύγου του δράστη με το θύμα».

Διαβάστε επίσης: Φόνος Τσιτάν:Παραδέχθηκε μόνο ο ένας- Αρνήθηκαν τις κατηγορίες οι δεσμοφύλακες

Ο τρίτος κατηγορούμενος, αιτητής ασύλου από την Συρία, παραδέχθηκε ανάμιξη στον φόνο.

«Το ίδιο πρόσωπο...παίρνοντας ένα σίδερο περί τα 10 εκατοστά μήκος και 2 εκατοστά πλάτος, το οποίο ήταν αιχμηρό και κοφτερό, προκάλεσε στο θύμα κόψιμο κάτω από το αριστερό του μάτι.

Με το ίδιο σίδερο προκάλεσε βαθύ κόψιμο στα δύο γόνατα του θύματος.

Στην συνέχεια κάρφωσε το αιχμηρό σίδερο, σε διάφορα σημεία του σώματος του θύματος, το οποίο αιμορραγούσε, έκλαιγε και δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Η βάναυση συμπεριφορά συνεχίστηκε στην παρουσία των κατηγορούμενων 2 και 3.

Με εντολές του δράστη, ο 3ος κατηγορούμενος, με την χρήση κινητού τηλεφώνου, βιντεογραφούσε τις αποτρόπαιες πράξεις του.

Η βάναυση συμπεριφορά, συνεχίστηκε και την επόμενη ημέρα, με τους δύο κατηγορούμενους, υπό το καθεστώς φόβου, να παραμένουν απαθείς.

«Το εν λόγω πρόσωπο, έχοντας στην κατοχή του 2 άλλα κινητά τηλέφωνα, απαιτούσε απειλώντας το θύμα, να του πει τον κωδικό του Gmail. Οι κατηγορούμενοι 2 και 3 παρακολουθούσαν τις βαναυσότητες χωρίς να παρέμβουν».

Ο ίδιος κατηγορούμενος, παραδέχθηκε ότι έκανε χρήση ναρκωτικών εντός των φυλακών, πράξη την οποία παραδέχθηκε πριν από δύο ημέρες ο συγκατηγορούμενός του, επίσης αιτητής ασύλου από την Τουρκία.

«Κατόπιν οδηγιών, οι κατηγορούμενοι 2 και 3, ζήτησαν από άλλο πρόσωπο, να τους προμηθεύσει με την μεθαμφεταμίνη ''crystal'', όπως και έγινε...»

Ακολούθως, ο κατηγορούμενος 2, έκανε για δεύτερη φορά χρήση της μεθαμφεταμίνης, ενώ ο κατηγορούμενος 3, κάπνισε κάνναβη. 

Οι συνήγοροι των δύο κατηγορούμενων ζήτησαν χρόνο, με σκοπό να αγορεύσουν για μετριασμό της ποινής, η οποία θα ανακοινωθεί στις 17 Ιανουαρίου 2023.

Δείτε το βίντεο: