Στη δεύτερη φάση της ανάπλασής του εισέρχεται το ιστορικό ξενοδοχείο του Προδρόμου, το Βερεγγάρια, το οποίο συνδέεται άρρηκτα με την ιστορία του νησιού, ενώ θρυβούν οι μύθοι και οι ιστορίες που το συνοδεύουν.

 

Το SigmaLive βρέθηκε στον Πρόδρομο και στο μαγευτικό αυτό ξενοδοχείο, και είδε από κοντά τις εργασίες ανάπλασης της πρώτης φάσης του σχεδίου, που ήταν οι εξωτερικές επιδιορθώσεις αλλά και η στήριξη του οικοδομήματος ώστε να εξασφαλιστεί η στατικότητά του.

Όπως ανέφερε στο SigmaLive ο project manager Βάσσος Κάουρος, η εταιρεία που ανέλαβε το έργο, η bbf, η οποία δραστηριοποιείται σε Κύπρο, Ελλάδα, Πορτογαλία και Καναδά, προχώρησε σε μελέτη για στήριξη και ασφάλιση του κτιρίου, επιδιορθώθηκαν τοίχοι οι οποίοι είχαν καταρρεύσει, έγιναν υποστυλώσεις, και τώρα έφτασε η ώρα για τη δεύτερη φάση του σχεδίου η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί σε δύο μήνες, ενώ η πλήρης ανάπλαση του ξενοδοχείου θα διαρκέσει τέσσερα χρόνια και θα στοιχήσει 35 εκατομμύρια, συμπεριλαμβανομένων των επαύλεων, αλλά και διαμερισμάτων που θα χτιστούν έξω από το χώρο του ξενοδοχείου.

Σύμφωνα με τον κ. Κάουρο, θα δημιουργηθεί ένα πεντάστερο ξενοδοχείο το οποίο θα προσφέρει και υπηρεσίες spa.

Η μορφή του ξενοδοχείου θα παραμείνει η ίδια, ωστόσο, θα επεκταθεί ο υπόγειος χώρος και θα τοποθετηθούν βοηθητικές κατασκευές για να συνάδει το οικοδόμημα με τα σημερινά δεδομένα.

Όσον αφορά τον χώρο στον οποίο βρίσκεται η πισίνα, θα κατεδαφιστεί και θα δημιουργηθεί εκ νέου.

Το ξενοδοχείο θα αποτελείται από 28 δωμάτια, από τα οποία τα τέσσερα, θα είναι σουίτες.

Μάλιστα, στο ξενοδοχείο θα υπάρχουν και διαμερίσματα, τα οποία θα διατίθενται προς αγορά.

Στον ισόγειο χώρο θα δημιουργηθεί εστιατόριο αλλά και καθιστικά.

Η εταιρεία ψάχνει μάλιστα τρόπους να αναδείξει την ιστορία του ξενοδοχείου, καθώς και τους μύθους που το συνοδεύουν.

Όπως ανέφερε ο κ. Κάουρος, η εταιρεία τώρα βρίσκεται στη διαδικασία εξασφάλισης πολεοδομικής άδειας, τόσο για το ξενοδοχείο όσο και για τις επαύλεις, κάτι το οποίο καθυστερεί παρά το γεγονός ότι κατατέθηκε η αίτηση από τον περασμένο Ιούλιο.

Πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το ξενοδοχείο όπως είναι σήμερα 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η τελική μορφή του ξενοδοχείου μετά την πλήρη ανακαίνισή του 

 

 

 

 

 

Οι επαύλεις που θα χτιστούν πέριξ του ξενοδοχείου