Την 1η Ιανουαρίου 2023 αναμένεται να ολοκληρωθεί η πρώτη φάση υλοποίησης του συστήματος φωτοεπισήμανσης.

Ήδη εδώ και μέρες συνεργεία εγκαθιστούν νέες σταθερές κάμερες σε Λευκωσία και Λεμεσό.

«Αναμένεται στους επόμενους έξι μήνες που διαρκεί αυτή η φάση να παραλειφθούν ακόμα 16 κινητές κάμερες και στο σύνολο θα γίνουν 20 και να τοποθετηθούν άλλες 20 σταθερές σε έξι σημεία. Τα 4 σημεία βρίσκονται στη Λευκωσία και τα άλλα στη Λεμεσό», ανέφερε ο Διευθυντής της Τροχαίας.

Κάποια από τα σημεία τοποθέτησης των καμερών στις δύο πόλεις γνωστοποίησε ο κ. Ευριπίδου.

«Έχουν τοποθετηθεί στη Λεωφόρο Λεμεσού με Αρμενίας, είναι στη Λευκωσία αυτό το σημείο. Στη Λεμεσό είναι στη λεωφόρο Μακαρίου δύο σημεία στα οποία θα τοποθετηθούν».

Σύμφωνα με τον διευθυντή της Τροχαίας δεν θα δοθεί περαιτέρω περίοδος χάριτος με την εγκατάσταση νέων καμερών. Συνολικά 90 κάμερες θα τοποθετηθούν σε όλες τις πόλεις.

Στο μεταξύ, σήμερα έγινε η πρώτη καταγγελία εναντίον οδηγού ηλεκτρικού σκούτερ μετά και  την έναρξη εφαρμογής της νέας νομοθεσίας.    

Η νομοθεσία προνοεί εξώδικο πρόστιμο  €50 σε αυτούς που χρησιμοποιούν τα σκούτερ χωρίς να βρίσκονται σε λειτουργία φανοί, και εκτός της καθορισμένης λωρίδας διακίνησής τους, καθώς και για όσους τα σταθμεύουν, τοποθετούν ή τα εγκαταλείπουν σε ποδηλατολωρίδα ή στο οδόστρωμα Επίσης με εξώδικο €85 θα τιμωρούνται τα πρόσωπα που χρησιμοποιούν τα ηλεκτρικά πατίνια και είναι ηλικίας κάτω των 14 ετών, σε άτομα που αναπτύσσουν ταχύτητα πέραν της προβλεπόμενης, που δεν φέρουν κράνος και δεν συμμορφώνονται με τις ενδείξεις της σήμανσης και των φωτεινών σηματοδοτών τροχαίας που ρυθμίζουν την τροχαία κίνηση οχημάτων.