Ο Φικρί Τορός, γραμματέας διεθνών σχέσεων και «βουλευτής» του ΡΤΚ φέρεται να μεσολάβησε για πώληση ε/κ περιουσιών στα κατεχόμενα σε ξένους. 

 

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Αβρούπα γράφει σήμερα ότι το θέμα αποκαλύφθηκε όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα διαμοιρασμού της περιουσίας του ζεύγους Τόρος κατά τη συνεχιζόμενη για 12 χρόνια δίκη του διαζυγίου τους και συγκεκριμένα όταν διαφιλονικούμενες επαύλεις, οι οποίες βρίσκονται στο κατεχόμενο Κάρμι, τέθηκαν προς πώληση, η σύζυγος του Φικρί Τόρος, Τουγέ Τόρος εξασφάλισε «προσωρινό διάταγμα» από το «δικαστήριο» για παρεμπόδιση αυτής της πώλησης.

Κατόπιν τούτου, ο Φικρί Τόρος και ο Βρετανός Richard Parkinson, ο οποίος λέει ότι είναι ο ιδιοκτήτης αυτών των περιουσιών, εφεσίβαλαν την απόφαση αποτεινόμενοι στο «ανώτατο δικαστήριο», το οποίο ακύρωσε την απόφαση του «πρωτοδικείου», απορρίπτοντας τον ισχυρισμό της υπεράσπισης ότι «δεν είναι νόμιμη» η πώληση περιουσιών σε αλλοδαπούς σε τόσο μεγάλες διαστάσεις.

Η δικαιολογία που πρόβαλε το «δικαστήριο» είναι πως ήταν «νόμιμη» η εν λόγω πώληση κατά την περίοδο που έγινε, ακόμα και αν αργότερα περιορίστηκαν οι πωλήσεις περιουσιών σε αλλοδαπούς. Η εφημερίδα σημειώνει ότι «ο Φικρί Τόρος μεσολάβησε για να μπορέσει να αγοράσει μια μεγάλη έκταση στην περιοχή Κάρμι της Κερύνειας ο Βρετανός πολίτης Richard Parkinson, ο οποίος διαμένει στο Manchester. Σύμφωνα με τα αρχεία του δικαστηρίου, θα ανεγείρονταν 20 επαύλεις. Επειδή απαγορευόταν στους ξένους η αγορά περιουσιών σε τόση έκταση, ο Φικρί Τόρος χρησιμοποιήθηκε ως προπέτασμα». 

Προσθέτει ότι ολοκληρώθηκε η ανέγερση των επαύλεων ‘Hilarion Court’ που αποτελείται από 20 επαύλεις και κάποιες από αυτές πωλήθηκαν. «Όμως, τα πάντα αποκαλύφθηκαν όταν η σύζυγος του Τόρος εξασφάλισε προσωρινό διάταγμα για τις περιουσίες κατά τη δίκη του διαζυγίου τους. Επειδή έχει φορολογικές υποχρεώσεις στην Βρετανία, ο Βρετανός πολίτης Richard Parkinson δεν δήλωσε στη Βρετανία τα έσοδα που αποκόμισε από αυτό και ισχυρίστηκε ότι ανήκουν σε μια συμφωνία ιδρύματος το οποίο διευθύνει ο Φικρί Τόρος».

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το «ανώτατο δικαστήριο» αποφάσισε ότι είναι «νόμιμη» η πώληση των περιουσιών στον Βρετανό, όμως η «δίκη» για το διαζύγιο συνεχίζεται στο «οικογενειακό δικαστήριο». Η σύζυγος του Τόρος ισχυρίζεται ότι έχει δικαίωμα ιδιοκτησίας πάνω σε αυτές τις περιουσίες, ενώ ο ίδιος ο Φικρί Τόρος υποστηρίζει πως αυτές ανήκουν στον Βρετανό.   

Πηγή: ΚΥΠΕ