Ένα σοβαρό αναπάντητο ερώτημα άρχισε να πλανάται μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την στάση του τούρκου προπονητή του Παναθηναϊκού Εργκίν Αταμάν στον αγώνα καλαθόσφαιρας που έγινε στην Κύπρο, στο πλαίσιο του τουρνουά Νεόφυτος Χανδριώτης.  

Διαβάστε επίσης: Αταμάν για αντικατοχικό πανό: «Τα γήπεδα είναι τόπος ειρήνης, όχι πολιτικής»

 Υπενθυμίζεται ότι μετά το πανό κατά της συνεχιζόμενης τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, ο κ. Αταμάν προέβη εσκεμμένα σε ενέργειες προκειμένου να αποβληθεί από τον αγωνιστικό χώρο. Με αυτό τον τρόπο θέλησε να εκφράσει την αντίδραση του στο μήνυμα των οργανωμένων οπαδών της Θ13 στην Κύπρο.

Διαβάστε επίσης: Η ανακοίνωση Παναθηναϊκού AKTOR για αντικατοχικό πανό και Αταμάν

Το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο κατά την άφιξή του στο νησί ο κ. Αταμάν δέχτηκε ή όχι να σφραγιστεί το διαβατήριο του με την σφραγίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πάντως δημοσίευμα από το Goal στον Φιλελεύθερο το οποίο υπογράφει ο δημοσιογράφος Ιάκωβος Κακουρής κάνει λόγο για προσπάθειες που έγιναν  μέσω παρεμβάσεων τρίτων προκειμένου να μην σφραγιστεί το διαβατήριο Αταμάν.

Συγκεκριμένα άγνωστος φέρεται να μετέφερε το εξής μήνυμα «Θα θέλαμε να μην μπουν σφραγίδες της Κυπριακής Δημοκρατίας στα ταξιδιωτικά έγγραφα του Τούρκου προπονητή του Παναθηναϊκού, Εργκίν Αταμάν. Ξέρεις, είναι πολύ φανατικός και γνωστός φίλος του Ερτογάν! Προσπαθούμε να τον εξυπηρετήσουμε, διότι μπορεί να ενοχληθεί και να μην έρθει…»».

Ο κ. Κακουρής αποκάλυψε το παρασκήνιο της υπόθεσης στην Εκπομπή Capital Sports.

To SigmaLive προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο το διαβατήριο του Αταμάν σφραγίστηκε ή όχι.