Γίνονται προσπάθειες για την ανάπτυξη και την πρόοδο της «χώρας» μαζί με όσους ήρθαν από διάφορες περιοχές της Τουρκίας και εγκαταστάθηκαν, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, προσθέτοντας ότι εργάζονται για την ανάπτυξη ενός «κράτους» με πολιτιστικό πλούτο.

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Βατάν», όπως μεταδίδει το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, μιλώντας σε φεστιβάλ που διοργάνωσε ο «σύνδεσμος αλληλεγγύης» των εποίκων από το Αντιγιαμάν στα κατεχόμενα και το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Μπογάζι, ο Ερσίν Τατάρ ανέφερε ότι οι Τουρκοκύπριοι πάντα εμπιστεύονταν την Τουρκία «στον αγώνα τους για ελευθερία και ύπαρξη, χωρίς να χάνουν την πίστη και την αγάπη τους για την πατρίδα και τη σημαία τους».

Ισχυρίστηκε, ακόμη, ότι μετά την «ειρηνευτική επιχείρηση»,  όπως αποκάλεσε  την τουρκική εισβολή του 1974, οι Τουρκοκύπριοι άρχισαν να ζουν σε ειρήνη, ηρεμία και ασφάλεια.

Πρόσθεσε ότι «δεν ήταν εύκολο να ενισχυθεί η οικονομική δομή ενάντια στο εμπάργκο και την απομόνωση» και ότι το επίπεδο ευημερίας αυξήθηκε σε ό,τι αφορά στον τουρισμό, στην εκπαίδευση και στη γεωργία.

Πηγή: ΚΥΠΕ