Ξεκίνησε στις 19:00 (ώρα Νέα Υόρκης) στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστουδουλίδη με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντώνιο Γκουτέρες και τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 8:30 (ώρα Νέας Υόρκης).

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε δηλώσεις του μετά το γεύμα, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε πως μετά το δείπνο υπάρχουν δυο θετικά σημεία. Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στη διενέργεια «άτυπων συναντήσεων με τις εγγυήτριες δυνάμεις» και την πραγματοποίηση συναντήσεων στην Κύπρο μεταξύ του ίδιου και του Ερσίν Τατάρ για διερεύνηση του ενδεχόμενου ανοίγματος κι άλλων σημείων διέλευσης.  

Σε ανάρτησή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έγραψε 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ ευχαρίστησε την προσωπική του απεσταλμένη Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ για την ολοκλήρωση της αποστολής της, αναγνωρίζοντας πως «δεν πέτυχε».  

Από την πλευρά του ο κατοχικός ηγέτης είπε πως συζητήθηκαν  “πολλά πράγματα” και αφού τόνισε πως υπερασπίστηκε τις θέσεις του,  είπε πως το επόμενο βήμα θα είναι μια ευρύτερη συνάντηση με την Τουρκία και την Ελλάδα ως εγγυήτριες δυνάμες.

Nωρίτερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος έγραψε στο Χ.

 Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με ειλικρινή πολιτική βούληση προσέρχεται με στόχο να διεξαχθεί μια εποικοδομητική, γόνιμη συζήτηση, ευθυγραμμισμένη με το διεθνές δίκαιο και το πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών που θα αποτελέσει το εφαλτήριο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.