Προσέρχομαι στο άτυπο δείπνο με την ετοιμότητα που απαιτείται και συγκρατημένη αισιοδοξία για θετικό αποτέλεσμα, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στο 8ο Φεστιβάλ Αγροτικού Πολιτισμού του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών, το οποίο πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το απόγευμα στον Φαρμακά.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου αν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με τις προθέσεις του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες για την άτυπη συνάντηση της Τρίτης με τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι θεωρεί «ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι με δύο πολέμους να βρίσκονται σε εξέλιξη, στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, (ο κ. Γκουτέρες) έχει αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία να διοργανώσει αυτό το δείπνο».

«Εκείνο που μπορώ να πω μετά βεβαιότητας είναι ότι προσέρχομαι σε αυτό το δείπνο με την ετοιμότητα που απαιτείται, με συγκρατημένη αισιοδοξία, και πηγαίνω εκεί για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα. Και θετικό αποτέλεσμα για μας δεν μπορεί να είναι τίποτε άλλο από το να ξεκινήσει η προσπάθεια για επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου», σημείωσε.

Διαβάστε ακόμη: Ραντεβού στα τυφλά με παγίδα την ισότιμη κυριαρχία

Πηγή: ΚΥΠΕ