Είμαστε σε ένα πολύ λεπτό σημείο, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Παράταξης Μάριος Καρογιάν, μετά τη σύσκεψη του Εθνικού Συμβουλίου, εκφράζοντας παράλληλα την στήριξη της ΔΗΠΑ στις προσπάθειες του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Στις δηλώσεις του ο κ. Καρογιάν είπε ότι ο Πρόεδρος τους ενημέρωσε για τις εξελίξεις και ζήτησε τις απόψεις τους ενόψει της συνάντησης με τον Τ/κ ηγέτη στο άτυπο δείπνο με τον ΓΓ του ΟΗΕ. 

«Είμαστε σε ένα πολύ λεπτό σημείο» είπε ο κ. Καρογιάν προσθέτοντας ότι είναι γνωστές οι θέσεις της Τουρκίας, και οι κινήσεις που κάναμε ως ε/κ πλευρά για να αναθερμανθεί το κλίμα και να αναζητήσουμε την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, λέγοντας ότι δεν ήταν εύκολο εγχείρημα αυτό που επιχείρησε ο Πρόεδρος όλη αυτή την περίοδο. 

Η ΔΗΠΑ, είπε ο κ. Καρογιάν, έθεσε τις εισηγήσεις της και ανέφερε ότι ο Πρόεδρος έκανε την απαραίτητη προεργασία για να υπάρξει όσο το δυνατό η καλύτερη διαδικασία στο άτύπο δείπνο. 

Η παράταξη, είπε επανέλαβε την ετοιμότητά της να συμβάλει ουσιαστικά στις προσπάθειες για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, και είπε πως ο Πρόεδρος θα έχει τη στήριξή τους.

Μακάρι, είπε, να γίνει η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου, των ψηφισμάτων του ΟΗΕ, και του ευρωπαϊκού κεκτημένου. 

Εξέφρασε την προσδοκία η συνάντηση αυτή που πραγματοποιείται μετά από χρόνια να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να βγάλουν το Κυπριακό από το αδιέξοδο και να το θέσουν στις ράγες μιας διαπραγμάτευσης για να υπάρξει η επανένωση και απελευθέρωση του τόπου μας. 

Πηγή: ΚΥΠΕ