Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε άλλα 5 ή 7 χρόνια για λύση, δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του ΔΗΣΥ μετά την συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου λέγοντας πως πρέπει να επιμείνει η ε/κ πλευρά σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με διαφύλαξη του διαπραγματευτικού κεκτημένου.

Σε δηλώσεις της μετά από τη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, η Αννίτα Δημητρίου είπε ότι η τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ έγινε στο Βερολίνο το 2019 και από αυτή τη σκοπιά θεωρεί πολύ σημαντική την πρόκληση από τον ΓΓ και ορθά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανταποκρίθηκε θετικά. «Σε αυτή την προσπάθεια θα έχει την αμέριστη συμπαράστασή μας. Η συνάντηση των δύο ηγετών με τον ΓΓ αποτελεί την ευκαιρία να καταθέσουμε την ετοιμότητά μας, την ειλικρινή μας βούληση για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων», ανέφερε.

Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε, πρόσθεσε. «Ανεξάρτητα όμως από την στάση που θα τηρήσει η τουρκική πλευρά εμείς πρέπει να επιμένουμε στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν διαφυλάσσοντας το διαπραγματευτικό κεκτημένο, στη βάση των παραμέτρων και της φιλοσοφίας που έθεσε ο ΓΓ και των συγκλίσεων που είχαν επιτευχθεί μέχρι και το Κραν Μοντανά», σημείωσε.

Η κ. Δημητρίου εξήγησε ότι εννοεί τα ζητήματα της διακυβέρνησης, την πολιτική ισότητα, τα 6 σημεία του πλαισίου Γκουτέρες. «(Αυτά) πρέπει να γίνει σαφές ότι αποτελούν θέσεις της δικής μας πλευράς».

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε άλλα 5 ή 7 χρόνια για ν’ αναζητήσουμε λύση, γιατί θα είναι πολύ αργά. Σ’ ένα ρευστό σκηνικό που αναδιατάσσεται ταχύτατα, όπως το σημερινό, οφείλουμε εμείς να ορίσουμε το μέλλον μας, κατέληξε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ευχόμενη «να πάνε όλα καλά».

Διαβάστε ακόμη

Πηγή: ΚΥΠΕ