Ερωτήματα εγείρει το OCCRP για το κατά πόσο βρετανοί βουλευτές παραβίασαν τους κανονισμούς της Βρετανικής Βουλής  με ερωτήματα που αφορούν το ψευδοκράτος και με τις κατοχικές αρχές

Συγκεκριμένα, λίγο πριν χάσει τη βουλευτική της έδρα στις εκλογές της Βρετανίας το καλοκαίρι, η Pauline Latham έθεσε ένα φαινομενικά αθώο ερώτημα στην κυβέρνηση σχετικά με τα "πιθανά πλεονεκτήματα" της άμεσης αεροπορικής σύνδεσης με την αποκαλούμενη "Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου" (ΤΔΒΚ). Η Nusrat Ghani, συντηρητική και υπουργός επιχειρήσεων και εμπορίου τότε, απάντησε ότι μόνο η Τουρκία αναγνωρίζει το ψευδοκράτος και η πολιτική της Βρετανίας είναι ότι μόνο στην κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας επιτρέπονται τα ταξίδια πτήσεις.

Διαβάστε επίσης: Βρετανοί πολιτικοί που στηρίζουν τα κατεχόμενα έκαναν δωρεάν ταξίδια

Η ερώτηση της Latham ήρθε μετά από μια επίσκεψη τον Φεβρουάριο στα κατεχόμενα, την οποία διοργάνωσε η ομάδα "Ελευθερία και Δικαιοσύνη για τη Βόρεια Κύπρο", που επιδιώκει διεθνή αναγνώριση του ψευδοκξράτους. Η ομάδα αυτή έχει συντονίσει ταξίδια για πάνω από δώδεκα Βρετανούς πολιτικούς τα τελευταία δύο χρόνια. 

Το OCCRP ανακάλυψε ότι έξι από τους πολιτικούς που συμμετείχαν σε αυτά τα ταξίδια έθεσαν αργότερα ερωτήματα για το ψευδοκράτος  στο κοινοβούλιο, χωρίς όμως να δηλώσουν πάντα το συμφέρον τους, όπως απαιτείται από τους κανονισμούς. Η Latham παραδέχτηκε ότι δεν συνειδητοποίησε την ανάγκη δήλωσης.

Η καμπάνια φαίνεται να έχει επηρεάσει την πολιτική ατζέντα του Ηνωμένου Βασιλείου, προκαλώντας σειρά ερωτημάτων από βουλευτές, κάτι που θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παραβίαση των κανονισμών για το λόμπινγκ.