Προφυλακιστέες για άλλες επτά ημέρες θα παραμείνουν οι δύο γυναίκες από την Ουγγαρία , που κατηγορούνται για σφετερισμό ελληνοκυπριακών περιουσιών στα κατεχόμενα.  

Έρευνα του Κτηματολογίου Κερύνειας κατέδειξε ότι, οι κατηγορούμενες προωθούσαν στην αγορά ακινήτων ελληνοκυπριακή γη, εκτιμώμενης αξίας 58 εκατομμυρίων ευρώ.  

Σύμφωνα με τον ανακριτή της υπόθεσης, οι δύο γυναίκες φέρεται να συνεργάζονταν για να προωθήσουν μέσω social media τουριστικά καταλύματα κολοσσούς, που ανεγέρθηκαν ή πρόκειται να ανεγερθούν σε ελληνοκυπριακές περιουσίες, σε Κερύνεια, Άγιο Αμβρόσιο και Ακανθού.

Να αναφέρουμε ότι, η πρώτη ύποπτη κατά την ανάκριση της παραδέχθηκε ότι διαφήμιζε τουριστικά συγκροτήματα της ''Cyprus Constructions'' στα κατεχόμενα, μέσω της ιστοσελίδας ουγγρικών συμφερόντων otthon properties. Ιστοσελίδα της οποίας η κατηγορούμενη φέρεται να είναι ιδιοκτήτρια.

Ανέφερε μάλιστα ότι ο ιδιοκτήτης της εταιρείας ''Cyprus Constructions'' ήταν φίλος της και δεν λάμβανε κανένα οικονομικό όφελος. 

Όσον αφορά τώρα την δεύτερη ύποπτη, οι Αρχές εξασφάλισαν μαρτυρία η οποία κάνει λόγο για συνάντηση της σε καφετέρια στη Πύλα με ζευγάρι αλλοδαπών, στους οποίους εξηγούσε ότι μπορούν να αγοράσουν οικία ή και δωμάτιο για δική τους χρήση ή και για υπενοικίαση. 

Διαβάστε επίσης: Ο λόγος πίσω από την συμπλοκή στις Κεντρικές Φυλακές-Με σοβαρά τραύματα ο ένας

Όσον αφορά στην κατάθεση της δεύτερης ύποπτης Γιάννη, σε ερώτηση των ανακριτών ανέφερε ότι, θεωρούσε την ανέγερση των τουριστικών θέρετρων νόμιμη, καθώς όπως είπε, οι τρεις χώρες Ελλάδα Κύπρος και Τουρκία  υπέγραψαν συμβόλαιο και οι Ε/Κ αποζημιώθηκαν.

Αν το γνώριζε είπε, δεν θα διαφήμιζε και δεν θα μοίραζε αυτές τις πληροφορίες στο Facebook.  

Τα ονόματα και των δύο  εντοπίστηκαν σε έγγραφα συμφωνίας τους με την εταιρεία Cyprus Constructions, με ποσοστό προμήθειας σε πώληση ακινήτου.

Eνώ υπάρχουν και υπογραφές στη θέση του agent οι οποίες φέρεται να ανήκουν στις δύο γυναίκες, γεγονός το οποίο αναμένεται να ταυτοποιηθεί.

Τώρα, οι 35 Ελληνοκύπριοι ιδιοκτήτες αυτών των περιουσιών, κατέθεσαν ότι δεν συμφώνησαν με αυτές τις αναπτύξεις. 

Tέλος, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, πρόκειται για σοβαρές κατηγορίες, με κυριότερη αυτή της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Δείτε το βίντεο: