Δεν έχει μεγάλες προσδοκίες από το άτυπο δείπνο στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν λέγοντας πως πριν μεταβεί ο ίδιος στην ΝΥ για τις εργασίες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς είχε μιλήσει για κινητικότητα στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ αναφέρουν ότι σε δηλώσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή ο κ. Ερχιουρμάν είπε ότι «ο διάλογος είναι πάντα καλός. Όλα τα είδη διαλόγου είναι θετικά, αλλά δεν έχω μεγάλες προσδοκίες».

Σημείωσε ότι το πώς θα ξεκινήσουν οι επίσημες διαπραγματεύσεις δεν βασίζεται σε ερμηνείες και υπενθύμισε τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επαναλαμβάνοντας ότι η λύση στην Κύπρο είναι μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία βασισμένη στην πολιτική ισότητα. «Μπορεί να μην σας αρέσει, αλλά αν ο ΓΓ πρόκειται να στήσει ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων, δεν μπορεί να στήσει ένα τραπέζι διαπραγματεύσεων σε άλλο έδαφος αν δεν αλλάξουν αυτές οι αποφάσεις».

Είπε, επίσης, ότι στα ψηφίσματα του ΟΗΕ ξεκινούν με τις λέξεις «η σημερινή κατάσταση στην Κύπρο δεν είναι βιώσιμη. Το ίδιο λέει και για τον νότο. Η κατάσταση σε ολόκληρο το νησί δεν είναι βιώσιμη».

Διαβάστε επίσης: Αντωνίου: Συνάντηση ΠτΔ με ΓΓ ΗΕ και Τατάρ στις 15 Οκτωβρίου στη Νέα Υόρκη

Ψευδοκράτος: Δεν θα συζητηθεί η ομοσπονδία στο άτυπο δείπνο

Πηγή: ΚΥΠΕ